Het was vaak dringen op het glibberige parcours tijdens de Vestingcross in Hulst.
Het was vaak dringen op het glibberige parcours tijdens de Vestingcross in Hulst. Foto: Alain VDP Vandepontseele

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Teleurstellend resultaat voor Denise in Hulst

Algemeen

Tijdens de Wereldbekerwedstrijd vandaag in het Zeeuwse Hulst is veldrijdster Denise Betsema er niet in geslaagd om haar fraaie resultaat van gisteren (ze werd derde in Kortrijk) een vervolg te geven. Ze eindigde op een voor haarzelf ongetwijfeld teleurstellende twaalfde plaats. Puck Pieterse won, net als vorige week, voor Fem van Empel en Shirin van Anrooij.

Waar het Denise meestal nog wel lukt om een minder goede start in de eerste ronde grotendeels weer goed te maken, was dat op het parcours van vandaag vrijwel onmogelijk. Op de vestingwal rond Hulst ging het steil op en neer op een glibberige ondergrond wat tot veel oponthoud en valpartijen leidde. Koploopsters Van Empel en Pieterse beheersten dit parcours duidelijk het beste en namen snel een grote voorsprong. De rest van het deelnemersveld kon slechts volgen op een respectabele achterstand. Denise vond zichzelf na een hectische eerste ronde zelfs even terug op positie 18 met een achterstand van bijna een minuut op de koploopsters. Ze wist zich nog wel terug te vechten naar plek 10 en eindigde na wat glibberen en glijden en stuivertje wisselen met rensters om haar heen uiteindelijk dus op plek 12. 

Ze zal deze teleurstelling ongetwijfeld snel achter zich kunnen laten en de knop weer omzetten naar het volgende weekend waarin ze wederom twee wedstrijden op het programma heeft staan. Zaterdag in Boom (B/ Superprestige) en zondag in Antwerpen (B/ Wereldbeker).

Hectische taferelen waar Denise probeert er bovenlangs te komen.
Soms heb je een dag...
Afbeelding
Michiel Uitdehaag burgemeester Venray Algemeen 5 uur geleden 20
Afbeelding
Voetbal 7 tegen 7 in Den Hoorn Sport 11 uur geleden 1
Afbeelding
Vacature parkmanager Beach Park Texel en Villa Park Vogelmient Algemeen 12 uur geleden 14
Afbeelding
Cursus portrettekenen bij Artex Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
“Tegen de stroom in..." thema Soep op Zondag Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Day for Change Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Expositie TEEVA in Hoornder Vermaning Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Van waar ik bromde, naar waar ik woonde Column 6 feb, 16:30 1