Vriendschap, dansen en prestatiedruk zijn de thema's in de 70's film Piece of my Heart.
Vriendschap, dansen en prestatiedruk zijn de thema's in de 70's film Piece of my Heart. Foto: Filmdepot

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Prosecco bij Piece of my Heart

Algemeen

Voor de premiére van de Nederlandse film Piece of my Heart is woensdagavond 30 november een gezellige ‘Prosecco Night’ gepland in Cinema Texel aan de Gravenstraat in Den Burg.

Amsterdam, de jaren 70. Terwijl danseressen Olga en Irma zich staande proberen te houden in de veeleisende balletwereld, wordt Olga als de grote ster van het Koninklijk Ballet gelanceerd.

snel ontdekt Olga de schaduwzijde van haar talent en moet Irma toezien hoe haar beste vriendin bezwijkt onder de prestatiedruk, zichzelf verliezend in het losbandige nachtleven. Piece of My Heart vertelt het verhaal over uitzonderlijk talent, maar bovenal dat van een ultieme vriendschap.

Dinsdagmiddag is de Franse kostuumfilm Délicieux te zien, waarin we ontdekken hoe aan de vooravond van de Franse Revolutie het eerste restaurant ontstond. Culinaire hoogstandjes en politieke ontwikkelingen bieden een smakelijk feelgood drama. 

Als kok Pierre Manceron zijn adellijke werkgever een nieuw gerecht voorzet, wordt hij op staande voet ontslagen. Manceron en zijn zoon vluchten naar het platteland om een herberg te runnen. 

Het duurt niet lang of de kok tovert deze om in een gastronomisch paradijs: het allereerste Franse restaurant! Terwijl de Franse adel vast blijft houden aan het verleden, laat Délicieux zien dat de revolutie aanstaande is en begint in de keuken.

Afbeelding
WK veldrijden in Hoogerheide Sport 9 minuten geleden
Afbeelding
De Lezersfoto - Langszij Algemeen 2 uur geleden 1
Afbeelding
Oud-Leerlingen op toneel met 'Schorriemorrie' Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Lindeboom zoekt een Sous-chef / zelfstandig werkend kok Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Vacature gemeente Texel Algemeen 23 uur geleden 6
Afbeelding
Lady's Night en Limonade Algemeen gisteren
Afbeelding
Bijenkorf bomvol voor Oosterend Present Algemeen 3 feb, 08:15
Afbeelding
Podcast Texel deze Week 2 februari Algemeen 2 feb, 18:00