Afbeelding
Foto: VTM

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Opnieuw podium voor Denise Betsema

Algemeen

Bij de B-minecross in het Belgische Beringen is veldrijdster Denise Betsema er opnieuw in geslaagd op het podium te eindigen. Winnares werd, net als vorige week, haar ploeggenote Fem van Empel die in een spannende eindsprint Lucinda Brand achter zich wist te houden.

Vanaf de start waren deze drie rensters al snel vooraan te vinden, aanvankelijk nog met als vierde daarbij de winnares van vorig jaar, Yara Kasteleijn. Materiaalpech voor zowel Van Empel als Brand zorgden er mede voor dat Denise tot de laatste ronde in de buurt van de twee beste rensters in de koers kon blijven, maar in de laatste halve ronde maakten die twee er een spannende eindfase van en versnelden daarbij zodanig dat Denise, die Kasteleijn toen inmiddels achter zich gelaten had,  genoegen moest nemen met de derde plek op ongeveer een halve minuut achterstand. Na afloop toonde Denise, die vooraf niet helemaal het goede gevoel had, zich toch tevreden met dit resultaat. Net als zijzelf sprak ook haar coach Tom de Kort de hoop uit dat ze na een aantal wedstrijden meer en meer in haar wedstrijdritme zal gaan komen en wellicht weer mee kan doen voor de overwining.

Afbeelding
Brandweer blust vuurtje Thijsseschool Algemeen 12 uur geleden 6
Afbeelding
“Samen steen op steen stapelen” Financieel 15 uur geleden 2
Afbeelding
Zeldzame koereiger gezien op Texel Algemeen 17 uur geleden 15
Afbeelding
Feesttent voor jeugd met Ouwe Sunderklaas Algemeen 20 uur geleden 3
Afbeelding
Leerlingen OSG maken ‘rijdende barbecue’ Algemeen 6 dec, 16:15 6
Afbeelding
Tickets via VVV Texel: gemakkelijker en succesvoller dan ooit Algemeen 6 dec, 13:45
Afbeelding
Aangespoelde Pieten in paniek bij de Lubertischool Algemeen 6 dec, 11:30 5
Afbeelding
Inzameling van waardepunten Douwe Egberts voor voedselbank Algemeen 6 dec, 10:15