Afbeelding
Foto: VTM

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Opnieuw podium voor Denise Betsema

Algemeen

Bij de B-minecross in het Belgische Beringen is veldrijdster Denise Betsema er opnieuw in geslaagd op het podium te eindigen. Winnares werd, net als vorige week, haar ploeggenote Fem van Empel die in een spannende eindsprint Lucinda Brand achter zich wist te houden.

Vanaf de start waren deze drie rensters al snel vooraan te vinden, aanvankelijk nog met als vierde daarbij de winnares van vorig jaar, Yara Kasteleijn. Materiaalpech voor zowel Van Empel als Brand zorgden er mede voor dat Denise tot de laatste ronde in de buurt van de twee beste rensters in de koers kon blijven, maar in de laatste halve ronde maakten die twee er een spannende eindfase van en versnelden daarbij zodanig dat Denise, die Kasteleijn toen inmiddels achter zich gelaten had,  genoegen moest nemen met de derde plek op ongeveer een halve minuut achterstand. Na afloop toonde Denise, die vooraf niet helemaal het goede gevoel had, zich toch tevreden met dit resultaat. Net als zijzelf sprak ook haar coach Tom de Kort de hoop uit dat ze na een aantal wedstrijden meer en meer in haar wedstrijdritme zal gaan komen en wellicht weer mee kan doen voor de overwining.

Afbeelding
Gemeentesecretaris Van der Bruggen naar Schagen Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Vijf Texelaars kandidaat voor provincie Algemeen 5 uur geleden 1
Afbeelding
Slachtoffers Watersnoodramp op Texel herdacht Algemeen 8 uur geleden 9
Afbeelding
Raamkrant over Watersnoodramp 1953 Algemeen 11 uur geleden 1
Afbeelding
Herstart vergaderingen politiek Algemeen 31 jan, 17:00
Afbeelding
Motie over herplantplicht bomen Algemeen 31 jan, 13:00 4
Afbeelding
Vlotten boot moeten extra worden getest Algemeen 31 jan, 10:15 5
Afbeelding
SOS Dolfijn vangt een op Texel gestrande bruinvis op Algemeen 30 jan, 17:02 4