Herkenningsbeeld van scheidingsplein.nl
Herkenningsbeeld van scheidingsplein.nl Foto: Scheidingsplein.nl

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Jongeren vertellen over impact scheiding

Algemeen

Het platform Scheidingsplein van diverse gemeenten in de Kop van Noord-Holland (waaronder Texel) houdt komende dinsdagavond 27 september een bijeenkomst over scheiden en de gevolgen daarvan voor kinderen.

De bijeenkomst is in Den Helder en is ook bestemd voor Texelaars. Er wordt rekening mee gehouden dat de laatste boot naar het eiland nog kan worden gehaald.

Tijdens de bijeenkomst vertellen twee jongeren met gescheiden ouders over hun persoonlijke ervaringen met een scheiding. Zij doen dat voor ouders die eraan denken om uit elkaar te gaan of al uit elkaar zijn. Bedoeling is de aanwezigen te laten zien wat een scheiding voor kinderen betekent en welke gevolgen het kan hebben.

Doel van de avond is dat ouders leren kijken door de ogen van een kind en de pijnlijke gevolgen van een scheiding voor hun kinderen zoveel mogelijk kunnen beperken. Na afloop wordt een informatiepakket voor het hele gezin meegegeven met hierin onder meer boeken over scheiding.

De bijeenkomst, bestemd voor volwassenen, wordt gehouden in multifunctioneel centrum ‘t Wijkhuis aan de Texelstroomlaan 5 in Den Helder. De zaal is open vanaf 18:45 uur. Om 20:30 uur is de bijeenkomst afgelopen 

Scheidingsplein is een initiatief van verschillende Noordkop-gemeenten waaronder Texel. Op de website ervan is informatie, advies en ondersteuning over scheidingen te vinden. Zowel kinderen als jongeren, professionals en andere betrokkenen kunnen terecht op het platform.

Afbeelding
Brandweer blust vuurtje Thijsseschool Algemeen 12 uur geleden 6
Afbeelding
“Samen steen op steen stapelen” Financieel 15 uur geleden 2
Afbeelding
Zeldzame koereiger gezien op Texel Algemeen 17 uur geleden 15
Afbeelding
Feesttent voor jeugd met Ouwe Sunderklaas Algemeen 20 uur geleden 3
Afbeelding
Leerlingen OSG maken ‘rijdende barbecue’ Algemeen 6 dec, 16:15 6
Afbeelding
Tickets via VVV Texel: gemakkelijker en succesvoller dan ooit Algemeen 6 dec, 13:45
Afbeelding
Aangespoelde Pieten in paniek bij de Lubertischool Algemeen 6 dec, 11:30 5
Afbeelding
Inzameling van waardepunten Douwe Egberts voor voedselbank Algemeen 6 dec, 10:15