Afbeelding

Vernieuwd Zeelaboratorium Ecomare geopend

Algemeen

Microscopen, babyhaaitjes, schedels en spelletjes: het Zeelaboratorium van Ecomare is vernieuwd! Vandaag, tweede kerstdag, is het feestelijk geopend. De bezoekers maakten er meteen dankbaar gebruik van.

Het Zeelaboratorium is groter, lichter en helemaal opnieuw ingericht. Er zijn spelletjes en ontdek-dingen voor alle leeftijden. De allerkleinsten kunnen houten visjes hengelen, grotere kinderen kunnen aan de slag met binoculairs, microscopen en verschillende spellen. In het aquarium dat in de muur is geplaatst, zwemmen pasgeboren hondshaaitjes. Uit de eieren die er hangen kan elk moment een nieuw haaitje kruipen!

Onder de binoculairs ontdekken bezoekers verschillende dieren die ingegraven leven in de wadbodem. Een wadpier, zeeduizendpoot, wadslakje en verschillende wormen zijn in epoxy gegoten. Zo zijn ze prachtig te bekijken.

Opvallend in het Zeelaboratorium zijn twee microscopen met een meekijk-schermpje. Er liggen verschillende preparaten bij. Zo kunnen meer mensen tegelijk zien wat er onder de microscoop ligt. Voor kleine kinderen is het een uitkomst, omdat het voor hen nog heel lastig is om door oculairs te kijken.

De spelletjes laten kinderen zelf ontdekkingen doen. Welke schedel is van welk dier? Hoe zit een skelet in elkaar? Welke vissoorten zijn er allemaal? Hoe vindt een scholekster zijn eten? 

Het Zeelaboratorium bevindt zich in het ondergrondse zeeaquarium van Ecomare. In de vakanties en op drukke dagen wordt de ruimte opengesteld. Deze kerstvakantie is het Zeelab elke middag van twee tot halfvier geopend, tot en met donderdag 4 januari. 

Afbeelding
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 1 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 3 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 20 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen gisteren
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7