Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Boswachters Natuurmonumenten als vraagbaak

Algemeen

Boswachters van Natuurmonumenten staan elke dinsdagochtend van 11:00 tot 12:00 uur in Natuurcentrum De Marel paraat om vragen over gebieden van Natuurmonumenten te beantwoorden.

Bijvoorbeeld wie iets op de foto heeft gezet en niet precies weet wat het is. Een boswachter geeft wellicht meteen antwoord of je kunt samen met de boswachter uitzoeken wat er op de foto staat.

Ook voor wie een mooie ervaringen tijdens één van de tochten door de natuur wil delen. Ook deze ervaringen helpen de boswachter weer zijn werk te doen.

Ook meer inhoudelijke vragen over bijvoorbeeld het beheerwerk, waterhuishouding en ecologie in gebieden van Natuurmonumenten kan je stellen.

Natuurcentrum De Marel ligt aan de Nieuwlanderweg 38 in Natuurgebied Waalenburg. Het centrum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00-17.00 uur en op zondag van 11.00-17.00 uur.

Naast de boswachter van Natuurmonumenten die er op dinsdagochtend aanwezig is, wordt het Natuurcentrum dagelijks bemenst door mensen het Vogelinformatiecentrum die namens Natuurmonumenten gastheer zijn. Zij kunnen je alles vertellen wat er in het gebied Waalenburg en langs de Vogelboulevard te zien is. In het Natuurcentrum is er ook een permanente tentoonstelling van een collectie opgezette vogels en buiten is er voor de jeugd uitdagende speelnatuur.

Vanaf het Natuurcentrum beginnen er ook een aantal mooie rondwandelingen door het natuurgebied Waalenburg en bij het vogelkijkpunt De Marel kan je genieten van de vele steltlopers.

De toegang tot Natuurcentrum De Marel is gratis.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 1 uur geleden 1
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45