Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Weijdt en Moree vechten zich terug

Algemeen

Bart Weijdt en Piet Moree haalden de hoogste score in de derde ronde van het Texels kampioenschap. De regerend kampioenen zijn daarmee terug in de strijd voor de titel. Vlaming en Van der Veen behouden wel de leiding in het klassement.

Bart Weijdt en Piet Moree begonnen niet bijzonder sterk. De tweede helft van de avond verliep een stuk beter. Vooral het laatste spel met een score van 2526 punten zorgde er voor dat Weijdt en Moree de ronde wisten te winnen met de prima score van 7564 punten. Moree en Weijdt doen nu weer mee voor titelprolongatie, zij stijgen van zeven naar twee in het klassement. Erik Boogaard en Ronald Eelman hadden tot nu toe niet veel geluk en waren daarmee afgezakt naar de laatste plaats. Dat lieten de heren niet op zich zitten. Met vier regelmatige winstpartijen, allemaal tussen de 1791 en 1900 punten werd met 7415 punten de tweede plaats veilig gesteld. Het leverde een mooie sprong op in het klassement: van zestien naar acht. Tiny Zwaneveld en Theo Witte handhaafden zich in de top door de derde plaats op te eisen. Zwaneveld en Witte begonnen met spelletjes rond de 1900, alleen de laatste was even minder. Zij haalden 7188 punten en stijgen van zes naar drie in het klassement. Jan Zijm en Loek van Vliet haalden de vierde plaats met 6795 punten. Dat was vooral te danken aan het derde spel van 2223 punten. Zijm en Van Vliet stijgen daarmee van vijftien naar elf in het klassement. John Vlaming en Lieuwe van der Veen werden vijfde met 6612 punten. Dat was ruim voldoende om de eerste plaats voorlopig veilig te stellen. Het gemiddelde was met 6318 punten aan de hoge kant. Er werden 33 marsen gespeeld.

In het algemeen klassement is de strijd na drie ronden nog helemaal open. John Vlaming en Lieuwe van der Veen verdedigen een voorsprong van 873 punten op Bart Weijdt en Piet Moree. Kort daar achter hebben Tiny Zwaneveld/Theo Witte (derde op 1194 punten), Eric Jan Geus/Willem Koomen (vierde op 1213 punten) en Roel de Zwart/Hans Westdorp (vijfde op 1248 punten) nog volop kansen. Ook Bas Tromp en Frans Stark (zesde op 1399 punten) en Freek Veeger/Koomen (zevende op 1874 punten) zijn nog zeker niet uitgeschakeld.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 8 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 14 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1