Mariette Smit wordt geïnterviewd door Jorien Renkema van 3FM
Mariette Smit wordt geïnterviewd door Jorien Renkema van 3FM Foto: Ecomare

Zeehonden uitzetten veilingitem voor Serious Request

Algemeen

Texel is, net als heel Nederland, helemaal in de ban van Serious Request 2017. Toen Ecomare gevraagd werd of 'meegaan met zeehonden uitzetten' een veilingitem kon worden voor de Texelse veiling, was dat dan ook snel afgesproken. De Hilversumse redactie van 3FM vond het zo'n leuk kavel, dat het nu ook landelijk wordt aangeboden. Op dinsdag kwam de radioploeg naar Ecomare om een item op te nemen.

Radio 3FM was vandaag met een opnameploeg op Texel aanwezig om de verschillende initiatieven voor Serious Request onder de aandacht te brengen. Bij Ecomare werd hoofd dierverzorging Mariette Smit in een live-uitzending geïnterviewd over de zeehondenopvang. Zij liet de zeehonden zien die binnenkort kunnen worden teruggebracht naar zee. Het item is uitgezonden op de radio, op internet zijn ook de beelden erbij te bekijken.

Op de Texelse veiling, die vanavond in het Eierlandsche Huis plaatsvindt, bestaat het kavel uit meegaan met uitzetten voor 5 personen, inclusief entree tot Ecomare op die dag. Landelijk kan geboden worden op een arrangement, waarbij de overtocht, twee overnachtingen met ontbijt in Hotel Kogerstaete en het uitzetten in een pakket worden aangeboden.

Ecomare vindt het erg fijn om op deze manier bij te kunnen dragen aan het doel van Serious Request 2017: het herenigen van ouders met hun kinderen. Aangezien de zeehondenopvang zelf een goed doel is, kan Ecomare geen geld doneren. Door het zeehonden uitzetten te laten veilen, is het voor Ecomare toch mogelijk een bijdrage te leveren.
 

Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 3 uur geleden 5
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 5 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 8 uur geleden 1
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen gisteren
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? gisteren 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10