Bluesgitarist Bernhard Allison uit de USA. Linksboven Susan Santos, ook uit de States, en in het midden Danny Bryant uit Groot-Brittanië.
Bluesgitarist Bernhard Allison uit de USA. Linksboven Susan Santos, ook uit de States, en in het midden Danny Bryant uit Groot-Brittanië.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Na drie jaar herleeft Texelblues Festival

Cultuur

Na drie jaar beleeft komend najaar ook Texelblues de wederopstanding. Het staat te gebeuren op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 oktober. De voorverkoop van de 33ste editie van het vernieuwde Texelblues Festival is van start.

Drie dagen nationale en internationale blues artiesten in Den Burg, tegen die tijd omgedoopt in Den Blues. In de meeste horecazaken in Den Burg klinkt dan bluesmuziek.

Liefhebbers van blues komen volop aan hun trekken. Een greep uit de artiesten.

Uit Amerika; Bernhard Allison, Susan Santos, Shari Schorr, Birdlegg, Jeffery Halford and The Healers en uit Groot-Brittannië, Danny Bryant, Krissy Mathews, Don Martin, Wille & The Bandits en helemaal uit Argentinië een nieuw talent Vanesa Harbek.

Ook veel bluesbands en acts uit eigen land. Zoals AJ Plug, Arther Ebeling, Captain Morgan Express, What The Frnk, The Hoochies, Leonard Ford. Op de website texelblues.nl staat een overzicht van de line up voor deze 33ste editie.

Nieuw dit jaar zijn de vier Texelblues PLUS-Concerten op zaterdagmiddag en zondagmiddag. Voor deze concerten is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Deze optredens zijn in Question Plaza en in Café de Zwaan.

Op zaterdagmiddag zijn er nog een aantal extra’s. Zo is er een blues optreden bij bierbrouwerij De Texelse aan de Schilderweg en is er een mobiele bluesband in het centrum van Den Burg.

Voorverkoop

Om overvolle zalen te voorkomen heeft de organisatie besloten het aantal toegangskaarten te beperken. De online kaartverkoop is inmiddels gestart en verloopt volgens de organisatie boven verwachting goed. Het advies luidt: Wees er op tijd bij, om teleurstelling te voorkomen. Kaarten zijn te koop via de website www.texelblues.nl/tickets.

Afbeelding
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 11 minuten geleden
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 18 uur geleden 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 20 uur geleden 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 21 uur geleden
De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 16 apr, 14:10
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 16 apr, 10:30
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 15 apr, 17:15 8
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 15 apr, 11:54 73