Dit artikel is geschreven door
ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH weggevaagd in Wieringerwerf

Algemeen

Na de knappe zege op Schagen had ZDH goede hoop in Wieringerwerf ook DWOW goed partij te kunnen bieden. De thuisploeg was echter meedogenloos en vaagde de Zwaluwen weg: 10-0.

 
 

Het was opnieuw improviseren voor trainer Ruud Wassenaar. Keeper Daniël Bakker hield aan de wedstrijd van twee weken gelegen drie gebroken ribben over. Hij werd vervangen door junior Tom Reijnders. Topscorer Tom Bijl ontbrak wegens een enkelblessure en ook Tim Arends, Willem Rommets en Kevin Huisman konden niet meedoen. Daar stond de terugkeer van Guido Boogaard en Jurn Goënga tegenover. Beiden hadden ruim een maand niet gespeeld.

De wedstrijd was amper begonnen of Reijnders moest de bal na een messcherpe counter al uit het net vissen. Daarna hield ZDH met kunst- en vliegwerk stand, maar na twintig minuten was het al 2-0. In het vervolg beten de Hoornders meer van zich af en punterde Gijs de Graaf vanaf twintig meter op de paal. Toch kwam DWOW na een half uur op 3-0. Een voorzet vanaf rechts werd door Kees Lap prachtig in eigen doel gekopt. Nog voor rust kwamen er twee goals bij: 0-5.

Tijdens de thee bleken Barry van der El en Jesse Blankevoort niet verder te kunnen. Zij werden vervangen door Hans Berbée en de debuterende Vincent Hardebol, die al een wedstrijd met het tweede elftal hadden gespeeld. Beide invallers deden het niet slecht, toch kon DWOW na tien minuten al voor de zesde keer juichen. Reijnders verrichtte twee knappe reddingen, maar moest bij een derde inzet het antwoord schuldig blijven. Na ruim uur spelen eindigde een mislukte voorzet pardoes in het doel. Direct daarop moest ook Gijs de Graaf met een enkelblessure naar de kant. In zijn plaats kwam Luke van Melis. In het vervolg wilde ZDH de schade nog enigszins beperkt houden, maar DWOW dacht daar duidelijk anders over. In de laatste vijf minuten bouwde de degradant uit de derde klasse de score nog uit naar 10-0.

Op 4 februari wordt de competitie in Schagerbrug hervat met de degradatiekraker tegen Vesdo. Die ploeg pakte zondag tegen Flevo zijn eerste punt. Voor die tijd moeten de Zwaluwen proberen weer fit te worden en hard te trainen om in het nieuwe jaar beter voor de dag te komen.

Op 1 januari staat de traditionele Nieuwjaarswedstrijd tegen oud ZDH op het programma, op 6 januari speelt ZDH in Zwolle tegen CSV'28.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 8 uur geleden 9
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30