Afbeelding
Foto: Kaylee van der weide

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Julia Esselman wint de Duinruiterbokaal

Algemeen

Diverse Texelaars hebben afgelopen weekend deelgenomen aan de Duinruiterbokaal in Den Helder. Julia Esselman won de bokaal.

Julia Esselman reed zaterdag met de jonge Nice Corofina Texel twee mooie proeven in de klasse B en werd eenmaal eerste en eenmaal tweede met vier winstpunten bij de Duinruiterbokaal in Den Helder. Ook werd zij overall winnaar in de klasse B. Zondag wist Esselman wederom twee nette proeven neer te zetten met hetzelfde paard en won tweemaal beide proeven met wederom vier dikke winstpunten en werd eveneens overall winnaar in de klasse B. Met dit resultaat werd zij beste combinatie van het hele weekend en won de bokaal.

Rosanne van der Slikke verscheen ook beide dagen aan de start met Mr Handsome in de klasse M2. Zaterdag werd zij tweemaal eerste met vier winstpunten en overall winnaar in de klasse M-pony’s. Zondag deed zij er nog een schepje bovenop en werd met wederom vier winstpunten derde op de Duinruiter bokaal. Britt Kikkert verscheen alleen zondag aan de start met haar beide pony’s Nur Fur Dich Texel (L2) en Allstar Texel (M1). Met beide pony’s werd zij tweemaal eerste en behaalde maar liefst vijf winstpunten. Priscilla Noorlander reed zaterdag de sterren van de hemel met Jubilee van de Westen en werd tweemaal eerste en overall winnaar van de klasse ZZ-Licht. Imme Schraag werd zaterdag eenmaal eerste met Mick RZ en behaalde vijf winstpunten. Marloes van der Vis en Marloes Bastiaanse reden beide een winstpunt in de klasse Z1 en werden resp. eerste en tweede. Romina Winnubst behaalde en winstpunt in de klasse Z1-pony’s en werd eerste en tweede met springen. Mandy Bosma behaalde twee dikke winstpunten in de klasse M1 met Le Petit Toto.

Eventing

Roos Bloemendaal wist met Billy Boy afgelopen zaterdag derde te worden op een eventingwedstrijd in Vinkega. Na een nette dressuurproef reden zij een balkje in het springen, maar wisten zij een foutloze cross neer te zetten binnen de tijd. Dat leverde Bloemendaal de derde prijs op. 

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 16 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 21 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1