ZDH verrast bijna kampioen Zeemacht

Algemeen

ZDH heeft zondag bijna voor een verrassing gezorgd tegen kampioen Zeemacht. De ploeg kwam na een achterstand van 0-3 sterk terug en even hing zelfs de gelijkmaker in de lucht. Maar de Helderse ploeg liet het zover niet komen en won met 2-5.

ZDH vormde voor de wedstrijd een erehaag voor Zeemacht, dat op Hemelvaartsdag kampioen was geworden, en werd daarna van het kastje naar de muur gestuurd. Hoewel de Zwaluwen hun stinkende best deden, stond het al na twintig minuten 0-3. Een tegenvaller was bovendien het uitvallen van Lars Frederici. Hij werd na 25 minuten vervangen door Daniël Bakker, die na twee maanden zijn rentree maakte.

Toch beet ZDH een paar keer fel van zich af en wist het door goed druk te zetten de bal te veroveren. Een kans voor Gijs de Graaf leverde geen treffer op. Door deze spaarzame momenten was er in de rust wel het geloof dat ondanks de vrij kansloze achterstand Zeemacht ook pijn gedaan kon worden.

In het eerst kwartier na de limonade kwam ZDH beter in de wedstrijd en werd het gevaar van de balvaste en balvaardige voorhoede aardig ingedamd. Zeker nadat de twee gevaarlijkste aanvallers waren gewisseld, durfde ZDH meer van het eigen doel te spelen. Bij zo’n moment onderschepte rechtshalf Mike de Bruijn een breedtepass naar de linksback en stelde hij De Graaf in staat om de 1-3 binnen te schieten.

Tien minuten later werd het zelfs 2-3. Sean van Heerwaarden, net daarvoor ingevallen voor De Bruijn, gaf een mooie voorzet op De Graaf, die de bal knap controleerde en opnieuw raak schoot. Het was alweer zijn elfde treffer in elf (thuis)wedstrijden. Even rook de thuisploeg aan de gelijkmaker. Maar na een paar kansjes op de 3-3 schakelde Zeemacht een tandje bij. Vlak voor tijd werd van dichtbij de 2-4 binnengekopt. In de laatste seconde was Van der El te laat met een sliding en werd Jelmer de Ruyter met een penalty geklopt vanaf elf meter: 2-5.

Op Tweede Pinksterdag speelt ZDH in Kolhorn de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Kaagvogels. Een week later volgt het eigen ZDH-toernooi.