ZDH boekt tweede overwinning

Algemeen

ZDH heeft op Hemelvaartsdag de tweede overwinning van het seizoen geboekt. In Heerhugowaard werd WMC met een paar heerlijke goals met 4-2 verslagen.

De wedstrijd stond eigenlijk gepland voor afgelopen zondag. Toen lukte het ZDH niet om een elftal op de been te brengen, waardoor er in overleg met WMC en de KNVB werd uitgeweken. Ook op Hemelvaartsdag moest worden geïmproviseerd. Zo ontbraken aanvoerder Guido Boogaard, Barry van der El en Koen Jansen. Ook coach Joop Rommets had andere verplichtingen. Hij werd vervangen door voorzitter Mike de Bruijn. Die koos er voor om Tom Bijl laatste man te zetten, met Mike van der Wal naast hem in de mandekking. Ook stelde hij zichzelf op, centraal op het middenveld met Tijs van Exel.

De openingsfase was voor de Hoornders. Tegen de wind in werd er aardig gecombineerd en binnen tien minuten was het 0-1. De keeper liet een bal los en Tom Reijnders was er als de kippen bij om die over de doellijn te schieten.

Daarna kreeg ZDH het lastiger. De ploeg had het moeilijk met de verre trappen van aanvoerder Jesse Mooij, die lang niet altijd lekker werden verwerkt. Dat resulteerde in veel corners. Gelukkig stond doelman Jelmer de Ruyter, die ook aanvoerder was, dan steeds op zijn post.

Reijnders kreeg een goede kans op een tweede goal, maar de rappe spits twijfelde net even te lang. Aan de andere kant was WMC een paar keer gevaarlijk. De aanvallers vergaten op doel te schieten en leken de bal liever over de doellijn te dribbelen. Dat lukte niet, waardoor het 0-1 was bij de rust.

Na de thee kwam Mattijs Lap in het veld. Een paar minuten later leed ZDH slordig balverlies en scoorde WMC de gelijkmaker. Een tegenvaller, maar ZDH herpakte zich en scoorde twee maal binnen vijf minuten. Eerst besloot Bijl een vrije trap in de middencirkel rechtstreeks op doel te schieten. Gedragen door de wind vloog de bal via de binnenkant van de paal in de kruising. Een prachtgoal. Even later ging rechtsback Willem Rommets op avontuur. Zijn voorzet met buitenkant voet zeilde tot veler verbazing onhoudbaar in de verre kruising: 1-3.

Daardoor konden de gasten op de counter loeren en moesten de gastheren op jacht naar de aansluitingstreffer. Dat ging moeizaam en zonder overleg. Met nog een kwartwedstrijd te gaan werd de snelle Reijnders weer aan het werk gezet door een verre trap van De Ruyter en hij gooide het duel in het slot: 1-4. Daarna sloop de vermoeidheid in de ploeg. Met nog acht minuten op de klok werd het 2-4.

Het werd nog even billenknijpen voor ZDH. Gelukkig werd de 3-4 afgekeurd omdat een speler hinderlijk buitenspel stond. In de laatste vijf minuten moesten tien Zwaluwen de zege over de streep trekken, omdat Tijs van Exel in korte tijd twee gele kaarten kreeg. Op karakter hield ZDH stand. De Bruijn verzuimde nog een vijfde Hoornder goal te maken in de laatste seconde van de wedstrijd.

Vanmiddag (zondag) is de selectie van ZDH zo goed als compleet als kampioen Zeemacht naar Den Hoorn komt.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 6 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2