Victor en Martijn Lancée van Recreatiemakelaar Texel.
Victor en Martijn Lancée van Recreatiemakelaar Texel.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

'Ik zie ons als frisse nieuwe speler"

Algemeen

"Omdat we merkten dat er een toenemende vraag ontstond vanuit onze klanten bij Texelduinen naar een gespecialiseerde adviseur bij aan- en verkoop van recreatiewoningen zijn we per 1 december begonnen met de Recreatiemakelaar Texel.

Aan het woord Martijn Lancée. Zijn vader Victor is al tien jaar actief met Texelduinen, een verhuurbureau voor luxe en bijzondere vakantiehuizen. Martijn zelf heeft een opleiding Technische Bedrijfskunde genoten aan de Technische Universiteit en werkte de afgelopen twee jaar bij een groot bedrijf in de advieswereld. Met de kennis van het recreatieve vastgoed van zijn vader en de duidelijke vraag vanuit de klant, besloot hij deze spannende stap te wagen.

"Met veel vertrouwen ga ik deze uitdaging aan, omdat we er beiden in geloven. Wij hebben zeer specifieke kennis als het gaat over recreatief vastgoed. Vroeger kocht men een vakantiewoning vooral voor het eigen gebruik, tegenwoordig wordt deze steeds meer aangekocht als investering. Wanneer mensen nu een vakantiehuis willen kopen willen ze een aantal zaken meer weten, bijvoorbeeld: 'wat levert het op?', 'hoe maak ik het huis verhuurklaar?' 'waar moet ik aan denken bij de bouw of verbouwing van een vakantiewoning?' en 'Hoe zit het fiscaal (wat moet in box 1, wat moet in box 3 etc.), hoeveel eigen vermogen moet ik meenemen?'. Ook veel Texelaars hebben een recreatiewoning op Texel die zij verhuren", legt Martijn uit.

"Door onze kennis kunnen wij specifiek op deze details ingaan. Als mensen interesse hebben in een recreatief verblijf kunnen wij laten zien wat de bezettingsgraad is geweest, hoe het onderhoud is en wat er aan vernieuwd is. Een opbrengstenprognose is namelijk meer dan alleen de verhuurcijfers van de afgelopen jaren. Dat is belangrijk wanneer je gaat investeren. Bovendien hebben wij goede contacten met ontwikkelaars en specialisten als het gaat om de planmatige kant van een bouwproject. Ook die kennis hebben wij binnen handbereik voor de klant", vertelt Victor.

Als een bedreiging voor de andere makelaars ziet Martijn zichzelf niet. "We zijn een frisse nieuwe speler op de markt met een eigen klantenkring. Waar mogelijk willen we graag samenwerken met andere makelaars. Wij kregen deze informatievraag al langer vanuit Texelduinen en denken dat we een meerwaarde zijn vanwege onze specifieke kennis op dit gebied. We hebben goed nagedacht en zijn niet over één nacht ijs gegaan. Wij leveren een stuk maatwerk, waarbij we voor de klant op zoek gaan naar het huis dat hij écht zoekt. Dit betekent dat je ook wel eens nee moet verkopen. Dan is de klant blij dat er iets beschikbaar is, maar weet je gewoon dat het niet is wat hij zoekt. Dan moet je niet doordrukken. Dat is enkel winst voor de korte termijn", vervolgt Martijn.

Maar ook bij verkoop is de Recreatiemakelaar Texel volgens Victor en Martijn het juiste adres: "We hebben een klantenbestand met meer dan honderd potentiële investeerders en weten de juiste koper te vinden, of deze zich nu wel of niet op het eiland bevindt." Martijn is blij dat hij aan de slag kan: "Texel is altijd speciaal voor mij geweest. Ik ben blij dat ik hier nu werk en zit vol energie om de Recreatiemakelaar tot een succes te maken."

Meer over Victor en zijn nieuwe onderneming op www.recreatiemakelaartexel.nl.

Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 44 minuten geleden
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 3 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 4 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 22 uur geleden 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen gisteren 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen gisteren
De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 16 apr, 14:10
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 16 apr, 10:30