Afbeelding
Foto: Pieter Boon

Geslaagde uitwisseling jeugdorkesten Amsterdam en Texel

Algemeen

Na twee jaar overslaan vanwege corona kon het eindelijk weer: de uitwisseling van Artex’ Fortissimo orkest met de jeugdorkesten van Amsterdam. Deze keer met jeugdorkest AJunSo van Muziekschool Noord. Maar liefst 32 jeugdige muzikanten in de leeftijd van 9 tot 14 jaar repeteerden samen diverse muziekstukken en verzorgden twee optredens op Texel.

De uitwisseling van Fortissimo (onder leiding van Loes Bakker) met het AJunSO Amsterdam (onder leiding van Peter Veenhuizen) was een groot succes, mede dankzij het mooie weer waardoor het concert op zaterdag buiten kon plaatsvinden. Na een openbare repetitie en lunch in het park traden de orkesten op in Het Glazen Paleis, gedirigeerd door Peter Veenhuizen. Met veel violen en celli, klarinet, dwarsfluiten, keyboards, harp en trompetten klonk er afwisselende muziek, van Mr Blue Sky van ELO tot een mars uit de Scipio, van G.F. Haendel. 

Na een gezellige avond in het scoutinggebouw, met een door hulpouders georganiseerde feestelijke maaltijd, sport en spel en de traditionele muziek-quiz, gingen de muzikanten zondagochtend op weg naar het Maartenhuis. Hier werd in de Artaban-zaal voor bewoners en andere geïnteresseerden een koffieconcert verzorgd. Peter Veenhuizen maakte er een luchtig en informatief programma van, met zelfs deelname van een gastdirigent uit het publiek, en hij vertelde allerlei wetenswaardigheden over het orkest en de instrumenten. Daarna was het tijd voor een ijsje, lunch en een bezoekje aan het strand bij Paal 17.

AJunSO en Fortissimo kijken terug op een leuke en succesvolle uitwisseling en verheugen zich op het volgende muzikale uitwisselingsweekend in Amsterdam op 18 en 19 juni, met vaderdagconcert in het Noorderpark!

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 57 minuten geleden
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 1 uur geleden 3
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 18 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15