Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Tromp en Stark handhaven zich.

Algemeen

Bas Tromp en Frans Stark hebben met succes de aanval op hun toppositie afgeslagen. Zij wonnen de tiende speelronde, maar de verschillen in de top blijven klein.

Bas Tromp en Frans Stark hebben weer wat lucht. Zij waren de sterkste in de tiende speelronde. Na een solide start van 1683 en een goede pot van 1806 punten werd de winst veilig gesteld met 2258 punten. Dat de score in de laatste ronde met 1276 wat tegenviel mocht de pret niet drukken. Stark en Tromp haalden alweer hun derde rondewinst binnen. Zij haalden 7023 punten. Directe concurrenten Vlaming en Geus gaven maar weinig toe. Zij begonnen matig, maar vijzelden de score op in de laatste twee spellen met resp. 1957 en 1763 punten. Dat leverde een score van 6745 punten op waarmee de heren ruimschoots tweede blijven in het algemeen klassement. Tiny Zwaneveld en Piet Moree blijven solide meedraaien, dit keer met vier gelijkmatige spelletjes van rond de 1600 punten. Zwaneveld en Moree haalden 6554 punten en blijven daarmee op vijf in het klassement. Hans Westdorp en Meijert Laan haalden 6421 punten en handhaven zich daarmee op de zevende plaats. Frans Bos en George Eelman hebben dit seizoen tot nu toe ernstig last van de pechduivel. Deze avond liep het eindelijk wat beter en haalden Bos en Eelman de vijfde plaats op. Zij haalden 6323 punten. Dat is nog niet voldoende om de laatste plaats te verlaten maar er is weer aansluiting met de concurrentie. Het gemiddelde was met 6100 punten erg laag, ruim 200 punten minder dan de afgelopen weken. Ook het aantal marsen was dramatisch, het aantal bleef steken op een armzalige 13, verreweg het laagste aantal dit seizoen. 

In het algemeen klassement wisten Tromp en Stark hun voorsprong iets uit te breiden. Vlaming en Geus hebben nu een achterstand van 354 punten. Marja en Martien Bakelaar profiteerden optimaal van een minder gelukkige avond van Gerda en Freek Veeger. Zij staan nu derde op 1412 punten. De Veegers bezetten de vierde plaats, met 1747 punten achterstand.

Tenslotte: voor de deelnemers aan het Texels Kampioenschap klaverjassen: de volgende speelronde is al op 15 december, dus noteer die in uw agenda!

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 10 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 13 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 13 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5