De kerstsfeer zit er al goed in bij Texels-Wonen.
De kerstsfeer zit er al goed in bij Texels-Wonen.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Kerst bij Texels-Wonen

Algemeen

Bij Texels-Wonen aan de Schilderweg nabij Oudeschild wordt zaterdag en zondag een gezellige kerstmarkt gehouden. Zij doen dit in samenwerking met Smakelijk & Meer, Chocolaterie Smidt, Crêpes Texel en Wijnhuis Texel.

Bij Texels Wonen zijn ze al sinds oktober bezig met de inrichting voor de feestdagen en ondanks dat de laatste puntjes nog op de i gezet moeten worden, is al goed te zien dat het eindresultaat geslaagd gaat zijn. Als je naar binnen stapt bij Texels-Wonen, is het alsof je een ware kerstwereld instapt. "Zaterdag is het af. Samen met de andere deelnemers, wordt het één groot gezellig geheel", stelt eigenaar Bert van der Wal. Martin Zeeman geeft met Smakelijk & Meer advies voor het kerstdiner. Bovendien toont hij wat hij zelf noemt een 'doorsnede van zijn winkel': van een lekker stuk worst of kaas tot diverse houdbare producten. De winkel van Smakelijk & Meer in Den Burg is overigens gewoon open en dit geldt ook voor de andere deelnemende bedrijven.

Wijnhuis Texel van Daniëlle Vilten vertelt de bezoeker alles over een passende wijn en Chocolaterie Smidt brengt een breed en gevarieerd aanbod van hun producten. "Maar dat is nog niet alles. Buiten is ook van alles te doen: op zaterdag staat De Texelse soepketel gestald tussen de knus opgebouwde strandhuisjes en op zondag is het de beurt aan Crêpes Texel om de gasten van een hapje te voorzien", vertelt Zeeman. Bovendien lopen er op beide middagen twee vriendelijke dames rond met warme chocolademelk en glühwein. "Het is een mooie samenwerking tussen enthousiaste collega's. Helemaal in de kerstgedachte. We hebben er enorm veel zin in. Het belooft een geweldig weekend te worden", besluit Bert van der Wal.

De kerstmarkt wordt zaterdag gehouden van 9:00 uur tot 17:00 uur en zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 16 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3