Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Uitdaging voor het goede doel

Sport

"We waren op zoek naar een uitdaging en wilden dan wel een mooie wedstrijd in het buitenland. We bedachten dat het een goed idee was om er een goed doel aan te koppelen", vertelt Ellis van Beek (19) uit Den Burg. Samen met haar dorpsgenote Caitlin Ellen (19) loopt ze op 25 maart 2018 de London Landmarks Half Marathon om geld op te halen voor borstkankeronderzoek.

We spreken met ze af bij Stay Fit, de sportschool van Nico Waerts, waar al druk getraind wordt om over een kleine vier maanden in topvorm te zijn. "We trainen twee keer in de sportschool en twee keer buiten. Uiteraard trainen we vooral de beenspieren", vertelt Caitlin. Als er buiten getraind wordt is dat meestal in de Dennen. "Dat doen we dan als we beiden 's middags tijd hebben. 's Avonds is het natuurlijk al vroeg donker in deze tijd. Als we bij Nico trainen geeft hij wel tips en feedback", legt Ellis uit. De adviezen zijn meer dan welkom, want het wordt voor beide dames de eerste halve marathon (21,1 kilometer) van hun leven. De meiden hebben een tijd van rond de twee uur in gedachten. "Dat moet lukken, want we lopen nu zo'n acht/ negen kilometer per uur. Maar het gaat mij niet zozeer om de tijd, als we maar over de finish komen en zonder te wandelen", stelt Ellis. Op 23 maart vertrekken ze naar Londen om op zondag met tienduizend anderen de straten van de Engelse hoofdstad te trotseren.

"We hebben er heel veel zin in. Al die mensen langs de kant, dat moet een prachtige ervaring worden." Caitlin en Ellis willen met de halve marathon in ieder geval €1.000,- ophalen. Het eindbedrag gaat in z'n geheel naar Breast Cancer Now. Ze zijn momenteel druk op zoek naar sponsoren en de reacties zijn al overweldigend. "Nico sponsort ons bijvoorbeeld en veel andere bekenden. Maar er zijn ook mensen die we helemaal niet kennen en zomaar even tien of twintig euro doneren, dat is geweldig", vertellen de meiden uitgelaten.

Doneren kan op rekeningnummer NL 18 INGB 0751838063. Contact opnemen met Caitlin en Ellis kan via het e-mailadres caitlinellen@live.nl. Kijk voor meer info op Facebook: /Texelrunners.

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 5 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 8 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 9 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5