Afbeelding
Foto: Willem Sangers

Dit artikel is geschreven door
ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH boekt zwaarbevochten overwinning

Sport

ZDH zag Daniël Bakker zondag tegen Schagen na een halfuurtje uitvallen. De keeper werd na een botsing met een tegenstander per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de eerste diagnose heeft hij een paar gebroken ribben. Een meevaller was de zwaarbevochten zege: 3-1.

Het lukt maar niet om iedereen tegelijkertijd fit en aanwezig te krijgen bij ZDH. Ook dit keer ontbraken weer de nodige spelers. Een geluk bij een ongeluk was de afgelasting van het duel van ZDH 2, waardoor Hans Berbée zijn rentree kon maken. Junior Jesse Blankevoort maakte zijn debuut in de hoofdmacht.

ZDH opende vroeg de score. Kees Lap bezorgde de bal bij spits Tom Bijl, die via een tegenstander doel trof. Daarna kreeg de thuisploeg het lastig en moest keeper Bakker zijn kwaliteiten tonen. Na een half uur kwam er een voorzet vanaf de linkerkant. Bakker dook naar de bal, maar werd daarbij geschept door de spits van Schagen. Na langdurig te zijn behandeld, strompelde de keeper tussen twee begeleiders naar de kleedkamer. Zijn vervanger was Tom Reijnders, 'parttimekeeper' bij de junioren.

Het leek alsof ZDH extra kracht kreeg van het ongelukkige incident. De spelers deden er een schepje bovenop. Vlak voor rust werd het 2-0. De bal belandde voor de voeten van Tim Westdorp, die niet aarzelde en raak schoot.

In de tweede helft had ZDH het erg zwaar. Na ruim een uur vloog de bal uit een verre uittrap over de verdediging van ZDH. Reijnders twijfelde even, waarna een tegenstander profiteerde. Daarna toonden de Hoornders karakter. Met het mes tussen de standen en gevaar voor eigen leven wierpen ze zich voor elke bal. Reijnders onderscheidde zich met een paar katachtige reflexen. Vooral zijn redding bij een vrije trap was meesterlijk. Toch leek ZDH het niet te houden, ook al omdat meerdere spelers op hun tandvlees liepen. Westdorp was al vervangen door Tom Woestenberg en de derde wisselspeler Willem Rommets was eigenlijk te geblesseerd om te spelen. Maar vlak voor tijd viel de bal voor de voeten van Kevin Huisman, die voor het eerst in de voorhoede stond. Hij kapte zijn man uit, zag de doelman redden, maar scoorde in de rebound alsnog: 3-1.

Na de zege op Geel Zwart'30 in de eerste speelronde was dit pas de tweede overwinning voor de Hoornders. Wellicht geeft het vertrouwen op betere tijden. Zondag speelt ZDH in Schagerbrug tegen nummer laatst Vesdo.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 6 uur geleden 8
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 8 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30