Spits Tom Reijnders in actie voor ZDH.
Spits Tom Reijnders in actie voor ZDH. Foto: Louis Bakker

ZDH geeft zege na rust weg

Algemeen

Na een sterke eerste helft gaf ZDH zondag tegen WBSV een 1-0 voorsprong uit handen. In acht minuten scoorden de gasten drie keer. Die klap kwam ZDH niet meer te boven: 2-4.

Eerder dit jaar verloor ZDH met 3-2 op het kunstgras in West-Beemster. Ook zondag waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd. De gasten, de nummer vier van de ranglijst, speelden iets beter, maar wisten geen grote kansen af te dwingen. De Hoornders zaten er telkens goed tussen, probeerde van achteruit op te bouwen en als dat niet lukken werd met een lange bal regelmatig Gijs de Graaf of Tom Reijnders gevonden. De beide spitsen waren erg balvast.

Eenmaal bolde het net achter doelman Jelmer de Ruyter, maar assistent scheidsrechter Edwin Boogaard had buitenspel geconstateerd en dat werd overgenomen door de strak leidende arbiter Peter Börnemann. In de slotfase kon ZDH gevaarlijk worden. Eerst onderschepte Mike de Bruijn de bal en bood De Graaf een kans die nog geen doel trof. Even later zat ZDH er weer goed tussen en via vijf schijven vond Tijs van Exel Reijnders, die uiterst beheerst de 1-0 binnenschoot.

Meteen na rust was er oponthoud toen Frenk van Heeringen de bal van dichtbij hard in zijn gezicht kreeg. Toen hij weer binnen de lijnen kwam, was ZDH niet scherp. Eerst kopte spits Mark Velzeboer een voorzet hard achter De Ruyter: 1-1. Niet veel later vergat De Ruyter een hoge voorzet over de lat te tikken en kon Velzeboer van dichtbij opnieuw scoren. En nog een paar minuten later stond het al 1-3.

Vervolgens loste Sean van Heerwaarden Van Heeringen af. ZDH herstelde zich enigszins, maar kreeg het ook conditioneel moeilijk. Uiteindelijk werd het ook 1-4 door een diagonaal schot. Gijs de Graaf maakte het tien minuten voor tijd nog even spannend, door voor de derde keer dit seizoen een vrije trap te verzilveren. Ondertussen was ook Rutger Wijnstra van de bank gekomen om Jens Boogaard af te lossen.

Vlak voor tijd krulde De Graaf de bal uit een vrije trap opnieuw langs de muur. De keeper redde dit keer wel en de rebound werd door van Exel hard binnen geschoten. Op advies van de grensrechter werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

Zondag speelt ZDH opnieuw thuis. Dan komt nummer drie ALC naar Den Hoorn.