Hidde Kats slaat af
Hidde Kats slaat af

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

Golfclub De Texelse is is opgericht op 31 maart 1994.

Ondanks winst geen promotie voor Heren 1 De Texelse

Algemeen

Heren 1 van de Texelse Golfclub speelt zondag tegen De Purmer 1 de laatste wedstrijd van de landelijke NGF-competitie. Golfbaan Spaarnwoude in Velzen-Zuid is het strijdtoneel. De kansen voor de poule-winst zijn klein maar als het Texelse topteam kans wil maken, zal Olympus 1, lijstaanvoerder, in ieder geval ruim moeten verliezen (van Waterlandse 1) en de eilanders ruim moeten winnen. Op papier lijken de teams uit Texel en Purmerend redelijk aan elkaar gewaagd.

In de 18 holes foursome bijten Hidde Kats en zijn broertje Timo het spits af. De jongste Kats moet invallen omdat Kevin van Zuilekom en Floris-Jan Zwaag geblesseerd zijn. De gebroeders weten helaas de wedstrijd niet naar hun hand te zetten en verliezen 4/5. Antoine Kersten en Mike van der Haas hebben de hele wedstrijd de leiding, maar laten de touwtjes vieren. Hun tegenstanders ruiken bloed en winnen de laatste 4 holes achter elkaar; all square. Herbert de Geer en captain Tim de Haan spelen dit jaar voor het eerst samen. Dit superduo heeft nog nooit een wedstrijd verloren en ook dit keer niet; 2/1.

Hidde Kats, met handicap + 1,2 de beste golfer van De Texelse, is gebrand op revanche en klaar om zijn tegenstander op te vreten in de 18 holes single en zo geschied, 4/3. Kersten heeft het op zijn heupen en geeft golfles, 6/5. Van der Haas speelt de sterren van hemel en rolt zijn opponent op met 7/6. De Geer daarentegen heeft een pittige middag, maar op de laatste hole wint hij met 1up. Die andere Kats heeft in de ochtend wat opstartproblemen, maar daar is in de middag niks van te merken, ook hij brengt, met 5/4, twee winstpunten het clubhuis binnen. 

De captain kan natuurlijk niet achterblijven en sluit de wedstrijd af met een 3/1 overwinning. Daarmee is de eindstand 13-5. 

Ondertussen wint Olympus 1 ook haar vierde wedstrijd en is daarmee poulewinnaar. De Amsterdammers hebben deze editie van de NGF-competitie geen wedstrijd verloren en alleen serieuze tegenstand ondervonden van het Texelse team (8-10 verlies). De andere partijen werden ruim gewonnen.  

Promotie dus voor Olympus 1. Het Texelse team gaat volgend jaar opnieuw een poging doen om te promoveren naar de eerste klasse. 

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 3 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45