Henk Gieze en Sieme Ran scoren 4 marsen in 3 rondes
Henk Gieze en Sieme Ran scoren 4 marsen in 3 rondes Foto: Klaverjassen Bethel

Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Vinke en Bos winnen kaartronde

Algemeen

Cees Vinke en Carlo Bos waren goed op dreef en haalden de hoogste score in de negende speelronde. In de competitie is de spanning weer terugt. Tromp en Stark moesten een flinke veer laten, maar behouden nog wel de leiding in het klassement. Maar hun troon wankelt.

Cees Vinke en Carlo Bos begonnen matig aan deze ronde met 1126 punten, maar herpakten zich in het tweede (1844) en derde (1644) spel. In de laatste ronde wachtte een tegenstander van formaat: leiders Stark en Tromp kwamen op visite. De toppers kregen bij Bos en Vinke - ook door veel pech - echter geen poot aan de grond en liepen tegen een forse nederlaag op. Waar Vinke en Bos 2482 punten noteerden bleven Tromp en Stark steken op een schamele 700 punten. Bos en Vinke haalden in totaal 7096 punten en stijgen van dertien naar twaalf in het klassement.  Marja en Martien Bakelaar blijven het goed doen en deden goede zaken in het klassement. Alle vier de spelletjes werden met mooie scores gewonnen en dat leverde een puntentotaal op van 7011. De Bakelaars blijven vierde, maar hebben nu uitzicht op de top, de achterstand op de leiders is slechts 712 punten. Jos Veeger en Theo Stoelinga deden prima zaken in de kelder van het klassement door de derde plaats op te eisen. Zij haalden 6864 punten op en stijgen van elf naar tien in het klassement. Tiny Zwaneveld en Piet Moree houden ook zicht op de top van het klassement. De weekscores zijn niet sensationeel, maar wel constant. Deze ronde werden er 6742 punten opgehaald. Zwaneveld en Moree handhaven zich op de vijfde plaats. Gerda en Freek Veeger wisten de Bakelaars nog net achter zich te houden door vijfde te worden. De Veegers haalden 6699 punten en blijven daarmee derde in het klassement. Het gemiddelde was met 6327 punten weer aan de hoge kant. Er werden 30 marsen gespeeld.

De top-2 moest deze week punten laten liggen, waardoor het klassement weer wat dichter naar elkaar is gekropen. Tromp en Stark leiden nog, maar de voorsprong op Vlaming en Geus is geslonken tot een magere 76 punten. Gerda en Freek Veeger zijn genaderd tot 704 punten, die op hun beurt weer zeer kort worden achtervolgd door Marja en Martien Bakelaar op 712 punten. 

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 1 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45