Kevin van Zuilekom tijdens de foursomes
Kevin van Zuilekom tijdens de foursomes

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

Golfclub De Texelse is is opgericht op 31 maart 1994.

Heren 1 wringt er weer een overwinning uit

Sport

In de dagen voor de reis naar Golfbaan De Hoge Dijk in Amsterdam bij de golfclub Olympus om aan te treden voor de tweede wedstrijd van het seizoen tegen Spaarnwoude 1 is het zoeken naar voldoende fitte spelers. Gelukkig lukt het uiteindelijk toch om in dezelfde samenstelling als vorige week te starten. Hidde Katz met Mike de Haas, Antoine Kersten nu met Tim de Haan en Floris-Jan Zwaag vormt een duo met Kevin van Zuilekom voor de 18 holes foursomes in de ochtend. Het begint stroef als zowel Katz/de Haas als Kersten/De Haan verliezen. Een zekere opluchting maakt zich meester als het tweetal Zwaag/van Zuilekom er in slagen op de 18de met 2 up te winnen.

Met een 4-2 achterstand de singles in. En dan brandt het los. Kersten redt het net niet tegen een geweldige opponent en gaat er op hole 17 af. Dat is echter de enige wedstrijd die nog verloren gaat. Katz begint putts van een meter te geven om de ziel van zijn tegenstander te sparen; 5/4 winst. De Haas gaat zowat zigzaggend de hele golfbaan over, maar volgt toch vlot met ook een 5/4 overwinning. De opponent van Van Zuilekom eindigt liggend op een bankje, ook met 5/4 eraf. De Haan is okselfris en komt glunderend binnen met een positief resultaat; 4/3. De flight van Zwaag is dan nog de enige in de baan. Zwaag is ondertussen aan zijn 34-ste hole van de dag bezig als alles nog gelijk staat. Het begint te kraken. Hole 17 wordt gewonnen maar op 18 is de accu helemaal leeg. Een gelijkspelletje uiteindelijk.

Einduitslag 11-7 voor Texel. Met Pasen een weekend pauze om vervolgens de week erop de waarschijnlijk beslissende wedstrijd te spelen tegen het topteam van Olympus op De Waterlandsche. 

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 12 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 15 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 17 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 19 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00