Afbeelding

Babs de Haan tweede in turncompetitie

Algemeen

Het woordje "als" viel afgelopen weekend menig maal binnen de Texelse afvaardiging welke deelnam aan de turncompetitie van Rayon Noord. De turnsters lieten allen zien medaille kandidaten te zijn maar door grote incidentele fouten eindigden de meeste GV Texel turnsters rond plaats 8 in het deelnemersveld.

Fleur Oosterhof die werkelijk grote vorderingen heeft gemaakt moest erkennen dat ze op de balk iets te hoog gegrepen had en duikelde met haar twee vallen uit het medaille klassement. Ze werd 6e.

Doutze Talsma, de jongste GV Texel deelneemster turnde haar debuut wedstrijd. Op balk, brug en sprong verliep alles perfect, maar op voor haar onbekende grote turnvloer raakte ze de weg en haar oefening kwijt. De jury deed haar werk nauwgezet en deed Doutze op de 8e plaats in het eindklassement van de "instappers belanden".

Imke Bootsma die vorig seizoen iedereen verraste met haar mooie turnen leek goed op weg . Zelfs op balk verliep alles gunstig. "Als" ze niet was gevallen bij brug was er zeker een medaille gehaald, maar nu resteerde de 11e plaats bij de pupillen.

Babs de Haan wankelde op balk maar bleef staan. Op vloer zag het er allemaal goed uit en sprong is één van haar sterke toestellen, dus ook daar geen problemen. De brug ongelijk is een ander verhaal. Babs weet het spannend te houden tot het laatste onderdeel. Vlak voor haar afsprong raakte ze met veel vaart, met haar voet de lage ligger en juist dat laatste kostte haar de eindoverwinning bij de senioren turnsters 4divisie. 

De prestaties van het GV Texel kamp waren iets teleurstellend, maar bieden veel hoop voor de volgende wedstrijden. De dames hebben zicht op eremetaal.

Babs de Haan op vloer
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 20 uur geleden
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen gisteren
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5
Afbeelding
Texelse Courant stopt samenwerking Spotta Algemeen 21 apr, 10:30 6
Storm op komst.
De Lezersfoto - Slecht weer op komst Algemeen 21 apr, 08:00
Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 20 apr, 12:30 7
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 20 apr, 10:30