Afbeelding
Foto: GOS

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

GOS turnt eerste competitiewedstrijd in Den Helder

Sport

Op 25 en 26 november waren de eerste wedstrijden van het seizoen in Den Helder.

In wedstrijd 1 waren het Sarah en Daisy die het spits af mochten bijten, Minke-li kon helaas door een blessure niet meedoen maar die was er om aan te moedigen. Sarah en Daisy deden dit jaar voor het eerst mee met de wedstrijden in het rayon in het niveau instap D3. Zij hebben een super wedstrijd geturnd waarbij ze samen 1e zijn geworden op sprong en overall een 4e plaats en medaille voor Daisy en een 5e plaats voor Sarah.

In wedstrijd 2 was het de beurt aan Imme. Imme turnt het niveau pupil 1 D3 en heeft de afgelopen weken heel hard getraind om alles onder de knie te krijgen! Sprong, brug en vloer gingen goed, bij de balk viel ze er helaas twee keer af, maar dat kan gebeuren. In totaal heeft ze een 18e plaats behaald.

Tijdens wedstrijd 3 was senior 5e divisie Daniëlle aan de beurt. Daniëlle is er een seizoen tussenuit geweest, maar is nu weer helemaal terug. Daniëlle turnde een hele stabiele wedstrijd, had alleen op sprong een extra aanloop nodig wat haar een hele punt aftrek opleverde dus de verrassing was ook des te groot toen bleek dat ze ondanks dat een 1e plaats heeft behaald!

Cintha was in wedstrijd 4 aan de beurt. Ook zij heeft de afgelopen weken geoefend op de netheid waardoor we in de moeilijkheid soms een paar stapjes terug hebben gedaan maar die hebben zich in netheid uitstekend terug laten zien! Helaas moest Cintha ook een keer vroegtijdig de balk verlaten maar al met al waren we erg tevreden. Ze heeft uiteindelijk een knappe 12e plaats behaald.

Zondag was het de beurt aan Dionne maar die heeft helaas haar teen gebroken dus die kon tot haar grote spijt niet meedoen waardoor we alleen Roos hadden.

Roos turnt dit jaar voor het eerst in de D1, dus weer een niveau hoger als vorig jaar. Roos heeft een hele goede wedstrijd geturnd met op brug een hele goede score van 9.1 op de uitvoering! Helaas had ook Roos op balk last van de zwaartekracht en moest ze met de opsprong een 2e poging doen en viel ze met de radslag. Uiteindelijk heeft Roos een 13e plaats behaald en zonder de vallen op balk was dat een top 10 klassering geweest, tegen meisjes die al langer in dit niveau turnen!

"Al met al een goed weekend en we zijn dan ook heel trots op alle meiden en hebben weer genoeg dingen waar we de komende tijd aan gaan werken!"

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 3 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 6 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 7 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5