ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

Gehandicapt ZDH verliest met grote cijfers

Algemeen

De afwezigheid van zes geblesseerde basisspelers was teveel voor ZDH, dat zondag op eigen veld met grote cijfers van Dirkshorn verloor: 0-8.

Debuterend coach Ruud Wassenaar, die de voortijdig afgezwaaide Marcel Boone de rest van het seizoen vervangt, moest improviseren om een elftal op de been te brengen. Bij afwezigheid van onder anderen Boogaard, Sieme Zijm en Timo Westdorp deed hij een beroep op junioren Koen Jansen en Tom Woestenberg. Op de reservebank zaten Hans Berbée en Luc Groenewoud, die 's ochtends al negentig minuten hadden gespeeld met het tweede elftal van de Hoornders.

Het was dan ook niet vreemd dat de thuisploeg het zwaar had. Al na vijfentwintig minuten stond het 0-3 door een snelle counter, een ingestudeerde vrije trap en een mooi afgeronde aanval. ZDH miste  duidelijk stootkracht en kwam daardoor nauwelijks aan aanvallen toe. De eerste kansjes waren er pas in de slotfase van de eerste helft. Spits Tom Bijl schoot net naast en rakelings over.

Na rust leek ZDH wat meer tegenstand te kunnen bieden. Een paar keer waagde de ploeg zich in de buurt van het doel van de tegenstander, zonder overigens erg gevaarlijk te worden. Bij de eerste de beste tegenaanval was het wel raak: 0-4. Toen het even later ook nog 0-5 werd, was de vraag alleen of ZDH een nederlaag met dubbele cijfers zou kunnen voorkomen.

In het vervolg brachten beide trainers diverse wisselspelers binnen de lijnen. Bij Dirkshorn, gecoacht door oud-Texelaar Jeffrey Androg, stonden op zeker moment vijf junioren binnen de lijnen. Wassenaar verving Luke van Melis door Hans Berbée en Tom Woestenberg door Luc Groenewoud. Veel verschil gaf dat niet. ZDH zwoegde verder, terwijl Dirkshorn af en toe mooi voetbal liet zien. In de slotfase liep het verschil nog op tot acht treffers.

Het is te hopen voor ZDH dat de groep fitte spelers snel groter wordt. Komende zondag speelt de ploeg opnieuw thuis. Tegenstander is dan Schagen, dat met acht punten uit negen wedstrijden ook geen geweldig seizoen doormaakt.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.