Miko Honigh speelt zich knap vrij Foto: Willem Sangers

Sportvereniging De Koog

Tumultueus duel eindigt in 2-2

Trainer Mario van Der Hert vertelt:
"Wat het spel betreft waren we vandaag wel de bovenliggende partij. Ons eerste doelpunt werd gemaakt na ongeveer 25 minuten spelen en kwam van de voet van Cor Bijpost. Daarna hadden we nog een paar kansjes waaronder een voorzet op Miko Honigh en Andries Kuip, maar zij kwamen een net een teenlengte tekort om de bal binnen te schuiven.

Na de rust krijgen we de 1-1 op wonderbaarlijke manier tegen. Een overtreding op Andries Kuip op randje zestien, wordt beoordeeld als een vrije schop voor Wieringerwaard, waarna deze bal er nog in vliegt ook. Hoe kun je in hemelsnaam zo´n beslissing nemen?

Toen vloog de vlam in de pan en maakte de scheidsrechter er in mijn ogen een potje van.

Tegen de verhoudingen in maken zij omstreeks de 80e minuut nog de 1-2 maar gelukkig lieten wij de koppies niet hangen. Daan Eelman liet ik vervolgens als extra spits spelen en dat resulteerde kort hierop in de 2-2. Hier was ik blij mee, want anders had je in deze rare wedstrijd nog met lege handen gestaan ook.

Het is makkelijk om over de scheidsrechter te oordelen dat weet ik, maar vandaag zijn er gewoon vier cruciale arbitrale fouten gemaakt.

Wij krijgen een rode kaart (2x geel) wegens commentaar op een voorval, terwijl er van Wieringerwaard één met paars van het veld had gemoeten, na een gemene charge op Rick Bijpost.

In de laatste minuten van de wedstrijd hadden we ook gewoon nog een penalty moeten krijgen. Daan Eelman wordt in de laatste minuten overduidelijk door een speler van Wieringerwaard in z'n rug gebeukt, maar de arbiter vond 2-2 wel welletjes volgens mij. Zonde, want eigenlijk had je vandaag gewoon moeten winnen."

Zondag 3 december speelt De Koog uit tegen Geel Zwart in ´t Zand.
Aanvang: 14:00 uur