Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Koomen en Geus slaan slag in klaverjaskampioenschap

Algemeen

Willem Koomen en Eric Jan Geus waren met afstand de besten in de tweede ronde van het Texels kampioenschap klaverjassen. John Vlaming en Lieuwe van der Veen leiden nu, maar de verschillen blijven klein.

Willem Koomen en Eric Jan Geus deden goede zaken voor het klassement door de tweede ronde te winnen. Na een goede start van twee spelletjes van 1759 en 1666 was vooral het derde spel goed voor de winst in deze ronde. Er werd een score van 2361 punten neergezet. Met een slotakkoord van 1865 punten kwam de uiteindelijke score uit op 7651 punten. Koomen en Geus stijgen daarmee naar de tweede plaats in het klassement. Roel de Zwart moest het doen zonder vaste maat Hans Westdorp, maar had in routinier Carlo Bos een uitstekende vervanger. Hun score kreeg vorm in het laatste spel van 2135 punten. Zij haalden in totaal 7280 punten. Westdorp en De Zwart stijgen daarmee van negen naar vier in het klassement. Bert Weijdt en Piet Moree herstelden zich goed van een slechte eerste ronde. Zij haalden 7096 punten en speelden zich daarmee weer naar het linkerrijtje van het klassement. Zij stijgen van veertien naar zeven. John Vlaming en Lieuwe van der Veen speelden voor de tweede achtereenvolgende ronde boven de 7000 punten. Deze keer werden 7064 punten opgehaald en dat was voldoende om de leiding over te nemen in het klassement. Bas Tromp en Frans Stark handhaafden zich in de top met een solide 6801 punten. Daar zag het na een beroerde start niet naar uit, maar in het tweede spelletje wisten de heren maar liefst 2527 punten binnen te halen. Tromp en Stark boeken een plaatsje winst en staan nu derde. Co Koomen en Gerard Witte beleefden een bizarre avond. Na een opening van 1319 kregen zij tegen Tromp en Stark met 855 punten geen voet aan de grond. Maar de heren herpakten zich uitstekend met spelletjes van 1862 en 2462 punten en kwamen daarmee nog tot een mooie 6498 punten. Daarmee stijgen zij tegen hun eigen verwachting in nog drie plekken in het klassement, van twaalf naar negen. Het gemiddelde was met 6312 punten gewoon hoog. Er werden 28 marsen gespeeld, dat is geen bijzondere score.

In het algemeen klassement leiden Vlaming en Van der Veen met een voorsprong van 470 punten op Geus en Koomen. Tromp en Stark staan op 889 punten derde en ook De Zwart en Westdorp (vierde op 969 punten) staan nog dicht bij de leiders. Daar achter valt een gaatje en volgt een grote middenmoot die elkaar niet veel ontloopt. Met nog drie ronden te spelen nog volop kanshebbers voor de titel.  

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 17 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30