Afbeelding

Vleugel naar Burghtkerk voor concert Jan Vayne

Algemeen

Een onalledaags tafereel in de Binnenburg woensdag: mannen die sjouwen met een concertvleugel! De vleugel van Stichting Concertvleugel Texel werd de Burghtkerk in gereden, alvast voor het concert van Jan Vayne aanstaande zaterdag. De vleugel krijgt zo de tijd om te acclimatiseren, wat essentieel is voor zo'n gevoelig instrument. Voorafgaand aan het concert wordt hij nog gestemd.

De vleugel kwam van het Hoornder kerkje. Het interkerkelijk transport vond plaats per vrachtwagen. Elke keer dat de Texelse vleugel van locatie wisselt, zijn vier vrijwilligers een paar uur bezig. Om het gevaarte te vervoeren moet het hele onderstel er namelijk onderuit gehaald worden. De vleugel wordt verticaal op een karretje geplaatst en naar de bestemming gebracht. Ter plaatse wordt de procedure in omgekeerde volgorde herhaald.

De Burghtkerk wordt in deze tijd van het jaar niet voor kerkdiensten gebruikt, omdat het gebouw moeilijk te verwarmen is. Ter voorbereiding van het concert wordt de verwarming al op vrijdag aangezet. Zo kan enerzijds de kerk op temperatuur komen en kan anderzijds de vleugel wennen aan de heersende klimatologische omstandigheden. Andere zaken die vooraf worden geregeld voor het concert zijn het installeren van een professionele geluidsinstallatie en verlichting.

De Texelrunners hebben het heel druk met de organisatie van het benefietconcert. Om de kosten laag te houden, proberen ze zoveel mogelijk te laten sponsoren. Teso heeft een bijdrage geleverd, de VVV regelt gratis de kaartverkoop, Texel Catering & Banketservice levert de koffie en thee die in de pauze wordt geschonken voor een vriendenprijsje en Hotel De Lindeboom en appartementen verhuur Vogelenzang verschaffen gratis onderdak aan Jan Vayne en Arlene Coyle.

De opbrengst van het concert komt geheel ten goede aan Stichting Roparun. Kaartjes kosten € 17,50 en zijn te koop bij de VVV, aan de balie of via texel.net. Ook kan er zaterdagavond aan de deur worden betaald. Het concert is op zaterdag 25 november en begint om 20 uur. De deur gaat om 19.15 uur open.

Afbeelding
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 15 uur geleden 7
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 21 uur geleden 71
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
medewerker planning gezocht 22 uur geleden
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15
Afbeelding
"Als we niets doen, gaat iedereen het voelen" Algemeen 14 apr, 10:30 13
Twee verdwaalde narcissen in een veld blauwe druifjes.
De Lezersfoto - Bollen in bloei Algemeen 14 apr, 08:00 2