Afbeelding
Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Bakelaars op dreef in klaverjascompetitie

Verenigingen

Marja en Martien Bakelaar haalden de hoogste score in de achtste speelronde van de klaverjascompetitie. Bas Tromp en Frans Stark behouden de leiding in het algemeen klassement.

Marja en Martien Bakelaar spelen tot nu toe een sterk seizoen. De rondewinst kwam vooral in de eerste twee spelletjes (met scores van 2224 en 1833) tot stand. Na deze opening werd met solide scores de zege veilig gesteld. De Bakelaars haalden 7281 punten en stijgen naar de vierde plaats in het algemeen klassement. Lieuwe van der Veen en Co Koomen hebben de slechte seizoensstart inmiddels aardig weggewerkt. De laatste weken scoren de heren steeds bovenin het weekklassement. De score kwam met drie gelijkmatige scores en één uitschieter van 2067 punten tot stand. Zij haalden 7209 punten en stijgen van negen naar zeven in het klassement. In vijf weken van de laatste plaats naar een klassering in het "linkerrijtje" is een prestatie van formaat. Gerda en Freek Veeger handhaafden zich keurig op de derde plaats in het klassement door ook in deze speelronde derde te worden. Na een goede opening volgden twee matige spelletjes, maar het slotakkoord van 2230 zorgde toch nog voor een score van 7200 punten. Hans Westdorp en Meijert Laan haalden de vierde plaats met 6992 punten. Daar zag het lang niet naar uit, maar een formidabele eindsprint van 2404 punten zorgde toch nog voor een goede afloop. Westdorp en Laan handhaven zich op de zesde plaats. Bart Weijdt en Willem Koomen zaten de afgelopen periode in de hoek waar de klappen vallen. Dat leverde een flinke val op in het klassement. De toppers - die vorig jaar op een onwaarschijnlijke manier de titel misliepen - hebben de weg omhoog weer gevonden. Zij scoorden 6858 punten en blijven daarmee op de achtste plaats in de competitie. Het gemiddelde was met 6366 punten erg hoog. Dat kwam mede door 39 marsen, verreweg de hoogste score tot nu toe in dit seizoen.

In het algemeen klassement behouden Bas Tromp en Frans Stark de leiding. Zij wisten zelfs nog iets uit te lopen op de nummers twee, John Vlaming en Eric Jan Geus, die nu tegen een achterstand van 765 punten aankijken. Gerda en Freek Veeger kwamen wat dichterbij en staan nu derde op 1.807 punten.

De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 37 minuten geleden
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 4 uur geleden
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 21 uur geleden 7
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 15 apr, 11:54 73
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 15 apr, 10:30
Afbeelding
medewerker planning gezocht 15 apr, 10:00
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15