De familie Stolk neemt in de Parkstraat de wandschildering van Timbert in ogenschouw.
De familie Stolk neemt in de Parkstraat de wandschildering van Timbert in ogenschouw. Foto: Gerard Timmerman

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Parkstraat als phoenix uit de as herrezen, sfeer in eetcafé als vanouds

Algemeen

"Je hebt een nieuwe schil, de rest is hetzelfde." Het klinkt plat, maar een groter compliment had deze vaste klant van de Parkstraat de familie Stolk nauwelijks kunnen geven. Het eetcafé dat anderhalf jaar na de vernietigende brand op 8 mei 2016 vandaag officieel heropent is splinternieuw, maar voelt vertrouwd.

Vertrouwd in vele opzichten. De sfeer, het gevoel, de gerechten en de crew. De vaste medewerkers zijn allemaal gebleven. Ze hebben een enerverende tijd achter de rug. De heropening heeft lang geduurd, veel langer dan iedereen lief was. Ook met hun mobiele snackbar zat het niet mee. Het overdekte terras moest weg en nadat ze moesten verkassen mochten ze helemaal geen terras meer. "Het was letterlijk overleven, maar onze medewerkers hebben het allemaal zonder morren gedaan. Daar moet ik ze echt een groot compliment voor maken", vertelt Jolanda Stolk.

Ook de klanten bleven trouw. Sterk staaltje deed zich voor toen na de brand duidelijk was dat herbouw de enige optie was. "De verzekeraar vertelde dat de aannemers voorlopig nog geen tijd hadden. Ik zei: wacht maar even." Jolanda belde met Joost van Heerwaarden van het gelijknamige bouw- en timmerbedrijf, tevens vaste klant van de Parkstraat. "Binnen vijf minuten was hij er." Joost en zijn medewerkers, maar ook IBS dat het installatiewerk heeft gedaan, krijgen complimenten. "Heel professioneel en ze hebben steeds gezocht naar oplossingen, heel belangrijk."

Doel was een voortzetting van wat ze deden, daarin zijn ze goed geslaagd. Hetzelfde gevoel, dezelfde sfeer. Aan de straatkant meer open en dat nodigt uit om binnen te stappen. Het werkt, jong en oud is klant, kinderen van 12 tot mensen van 75 die een biefstukje eten. De dag begint met de oude garde en eindigt met jonge Texelaars. Klanten komen voor een hapje, een drankje, een pakje sigaretten en ze kunnen er ook terecht voor een krat bier.

En het eten natuurlijk. Met ook specialiteiten van het huis, zoals de zelfgemaakte hamburgers, met een eigen kruidenrecept. Ook kibbeling en fish&chips. Maandag kan men er terecht voor de daghap, voor €8,95 een complete maaltijd, met een knipkaart zelfs voor €8,50. Vanmiddag (vrijdag) van 16:00 tot 17:00 uur koop je bij Parkstraat 22 een kroket voor 22 cent. En er is van alles te winnen, zo maak je bij een hamburger- of vismenu kans een reis naar Curacao. En voor dezelfde prijs heb je er ook nog een Razende Bok van familiebrouwerij Diks bij.

The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 20 minuten geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 2 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 3 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 20 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1