ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

Blessures nekken strijdbaar ZDH

Algemeen

ZDH heeft zondag opnieuw verloren. Op eigen veld gingen de Hoornders strijdend onderuit tegen SRC uit Schagen: 1-5.

Het leek aanvankelijk best een mooie middag te kunnen worden. ZDH ging goed van start en creëerde al snel een paar kansen. Weliswaar kwam SRC na een kwartier op voorsprong, toen een ingooi niet goed werd verwerkt en een aanvaller kon profiteren, maar de thuisploeg bleef hard werken en geconcentreerd voetballen. Al snel stond het weer gelijk. Timo Westdorp gaf een voorzet op Tom Bijl, vorig jaar nog rechtsback, die wederom bewees een goede schutter te zijn.

Na een half uur moesten middenvelders Willem Rommets en Jurn Goënga met blessures naar de kant. Zij werden vervangen door A-junior Tom Reijnders en Barry van der El. Noodgedwongen moest er worden geschoven in het elftal en dat kwam het spel niet ten goede. SRC werd sterker en kwam vlak voor rust verdiend op voorsprong. Daar hadden de bezoekers wel een beetje hulp voor nodig. Verdediger Kees Lap leek de bal weg te kunnen schieten, maar maaide er overheen.

Na rust was er opnieuw tegenslag voor ZDH, toen invaller Reijnders eveneens geblesseerd het strijdveld moest verlaten. Hij werd vervangen door Theus Bakkker, die 's ochtends al met ZDH 2 had gespeeld. De thuisploeg was aangeslagen, maar bleef nog lang knap op de been. Maar na de 1-3 was de strijd beslist en liep SRC nog uit naar 1-5.

Een schrale troost was dat Vesdo eveneens verloor en met nul punten onderaan bleef staan. Maar het is te hopen voor de Hoornders dat de geblesseerden snel herstellen. Komende zondag wacht in Wieringerwerf de lastige uitwedstrijd tegen DWOW, dat derde staat.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 12 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2