Logo texelsecourant.nl
Impressie van de beoogde nieuwbouw op de Groeneplaats.
Impressie van de beoogde nieuwbouw op de Groeneplaats.

Tien woningen op Groeneplaats

De firma A. Tuin uit Den Helder heeft van de gemeente de opdracht gekregen voor het realiseren van tien woningen, horeca en winkels op de hoek Vismarkt/ Groeneplaats in Den Burg.

De architect van dit project is GeO architecten uit Schagen. Met deze nieuwbouw wordt volgens de gemeente de stedenbouwkundige binnenring van Den Burg rondom het  'groene hart' (het park) versterkt. "Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de gemeenteraad in vervulling."

De firma A. Tuin laat op dit moment het ontwerp verder uitwerken en start binnenkort met de realisatie. Texelaars die belangstelling hebben voor het kopen of huren van vastgoed op deze plek kunnen volgens de gemeente bij A. Tuin informatie inwinnen. De ontwikkelaar is verantwoordelijk voor het realiseren van het project en het onderhouden van contacten met gegadigden en andere belanghebbenden. Naar verwachting start de bouw na de zomervakantie van 2018.


De achterzijde van de beoogde nieuwbouw, gezien vanuit het park.Bovenaanzicht uit tekeningen van februari 2016 die overeen lijken te komen met de nieuwe tekeningen. 

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ga met Ouwe Sunderklaas:Reageren!