Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Wat ik zeggen wou

Frits Bonne zegt Rijkswaterstaat de wacht aan 

Aankondiging

Vorige week werd bekend dat Rijkswaterstaat per direct het contract heeft opgezegd met aannemer Van der Lee,  die opdracht had gekregen de zandsuppletie bij paal 9 uit te voeren. Frits Bonne schrijft er deze ingezonden brief over:

Tjonge jonge, dat Rijkswatersteaat (RWS). Je moet maar durven, eerst een aannemer IN de wacht zetten door interne aanbestedingsprocedures en nu zelfs DE wacht aangezegd! Naar nu naar buiten is gekomen zelfs het contract beëindigd, tja als je het werk gunt aan een aannemer met nul ervaring in het uitvoeren van strandsuppleties en zelfs het benodigde materieel nog moet bouwen/huren, hoeveel boter moet wel niet op je hoofd hebben?! Vervolgens laat je die aannemer een half jaar aanmodderen en dan trek je de spreekwoordelijke stekker eruit.

Volgens mij, maar ik kan er naast zitten, was het altijd zo dat de opdrachtgever, in dit geval RWS, een aannemer onder meer beoordeelde op reeds gemaakte werken, zandsuppleties dus. Zoals bekend was géén, waarom dan toch in zee gaan met zo'n bedrijf? Het blijft gissen, er zijn tegenwoordig meerdere factoren die een rol spelen bij de aanbestedingsprocedures, zoals we hebben kunnen zien bij de uitvoering van de "dijkverhoging" aan de Mokbaai. Daar woog het 'groene' aspect zwaar mee, zoals padden en woelmuisvangers, bemoste stenen onder de zelfde hoek terug plaatsen, enz. 

Maar gezien de locatie denk ik niet dat er padden, noch woelmuizen in het spel kunnen zijn geweest. Blijft over....kerstpakket veilig stellen?? Neeee tuurlijk niet, dat mag niet meer. Vol verwachting klopt mijn hart, wie de koek krijgt wie de gard of in dit geval de zwarte Piet. Of wordt de Basiskustlijn naar binnen verlegd? Zou zomaar kunnen, maar dat cadeau onder de kerstboom graag.

Frits Bonne,

De Koog

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 13 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30