Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Bioscoop

Home Again in Cinema Texel

Cultuur

Deze week biedt Cinema Texel met Home Again één nieuwe film aan. Verder kan men maandag eenmalig terecht bij de live-voorstelling van de Royal Opera House, ditmaal met Alice in Wonderland.

Home Again

Home Again is de nieuwe romantische komedie van producent Nancy Meyers (The Holiday). Alice (Reese Witherspoon) is net gescheiden van haar man en keert terug naar haar geboorteplaats Los Angeles. Tijdens het uitgaan ontmoet ze de knappe Harry (Pico Alexander) en zijn twee vrienden die het als jonge filmmakers proberen te maken in L.A. Als dochter van een succesvolle filmregisseur is Alice daar wel gevoelig voor en ze biedt hen aan om tijdelijk in haar gastenverblijf te komen wonen. Door de aanwezigheid van het energieke drietal bloeit Alice weer helemaal op, maar aan haar nieuw uitgebreide familie en crush komt abrupt een einde wanneer haar ex plotseling weer op de stoep staat.

Alice's Adventures in Wonderland

Volg Alice op haar tocht door het konijnenhol in Christopher Wheeldons uitbundige ballet, dat is geïnspireerd op het geliefde boek van Lewis Carroll. Livevoorstelling begint om 20.00 uur. Kaarten voor de voorstellingen kosten €21,50 per persoon en bij binnenkomst krijgt u een kopje koffie of thee en iets lekkers.

Op een zonnige middag ziet Alice tijdens een tuinfeestje tot haar verbazing Lewis Carroll, een vriend van haar ouders, in een wit konijn veranderen. Als ze hem achtervolgt tot in een konijnenhol, worden de gebeurtenissen steeds merkwaardiger… Alice komt terecht in Wonderland, waar ze de meest vreemde wezens ontmoet. Ze raakt diep onder de indruk van de charmante hartenboer, die op de vlucht is vanwege taartendiefstal. Maar als de verwarring ten top stijgt, schrikt Alice met een ruk wakker. Was het allemaal maar een doom?

Christopher Wheeldons Alice's Adventures in Wonderland bestormde in 2011 het podium met een explosie aan kleuren, magische scènes en choreografische vondsten. De muziek van Joby Talbot combineert een hedendaags klankenpalet met hartveroverende melodieën die teruggrijpen op negentiende-eeuwse balletklassiekers.
Het hoogst originele en oogverblindende decorontwerp van Bob Crowley maakt gebruik van zo uiteenlopende zaken als poppenspel en projectie om Wonderland zo realistisch mogelijk ten tonele te voeren.

Alice ontmoet een hele reeks buitengewone, maar direct herkenbare personages, van de overspannen hartenkoningin – die een hilarische parodie op het beroemde Rozenadagio uit De schone slaapster ten beste geeft – tot een als kaartspel verkleed corps de ballet, een kronkelende rups en een tapdansende Gekke Hoedenmaker. Maar het ballet gaat ook de duisterder onderstromen van het verhaal van Lewis Carroll niet uit de weg: de nachtmerrieachtige keuken, de griezelig lichaamloze Cheshire Cat en de uitzinnige theevisite worden allemaal levendig in beeld gebracht. Het smaakmakende resultaat, waarin dans van wereldformaat samengaat met betoverend familieamusement, toont The Royal Ballet op zijn best.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 15 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3