Logo texelsecourant.nl
Francis Verhees, directeur Baggerwerken Benelux van Jan De Nul zet zijn handtekening voor de aanleg van de zandige PH-dijk.
Francis Verhees, directeur Baggerwerken Benelux van Jan De Nul zet zijn handtekening voor de aanleg van de zandige PH-dijk.

"Blijven inzetten voor toegankelijkheid"

Burgemeester Michiel Uitdehaag blijft zich inzetten om de toegankelijkheid van het nieuwe gebied dat bij de Prins Hendrikzanddijk ontstaat waar mogelijk te vergroten.

Dar liet hij weten tijdens een presentatie woensdag waar de laatste handtekeningen voor de aanleg van de zandige waterkering bij de PH-polder werden gezet.

Het nieuwe gebied is straks toegankelijk via een fietspad en een wandelpad. Er komen ook meerdere uitkijkpunten. Voor een hoop Texelaars blijft het een gevoeligheid dat het strandje bij Ceres wordt opgegeven.


Een van de uitkijkpunten is ontworpen door kunstenaar en architect John Körmeling. Dat wordt een betonnen uitkijkpunt van vijftien meter lang en drie meter breed met kijkgaten, zodat vogels in het gebied niet door mensen verstoord worden. 

Körmeling is onder meer bekend van het kunstwerk Draaiend Huis in Tilburg. Dat is een huis dat al jaren ronddraait op een rotonde in het noorden van de stad.

Aannemer Jan De Nul gaat in totaal ongeveer vijf miljoen kubieke meter zand aanbrengen langs de drie kilometer lange dijk om deze te versterken. Daarbij ontstaat een nieuw natuurgebied van ongeveer tweehonderd hectare groot met daarin onder meer een vloedhaak.

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en aannemer Jan De Nul geven donderdagavond vanaf 20.00 uur tekst en uitleg over alle plannen in dorpshuis 't Skiltje in Oudeschild.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Moet de gemeente meebetalen aan het onderhoud van fietspaden van Staatsbosbeheer.Reageren!