Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
DVO Biljartvereniging

Door Vriendschap Ontstaan in 1983. www.biljartenoptexel.nl

Volop spanning in biljartcompetities DVO

Sport

Begin september zijn bij DVO in de Witte Burcht de diverse biljartcompetities weer van start gegaan. Halverwege de 1e periode worden enkele verrassende ontwikkelingen zichtbaar. Bij DVO wordt op de maandag-, donderdag- en vrijdagavond libre gespeeld. Driebanden vind plaats op de woensdagavond, bandstoten om de andere week op de dinsdagavond.

Het patroon in de stand bij alle lopende competities is duidelijk: degenen die hun moyenne ten opzichte van vorig jaar verbeteren staan bovenaan. Bij het libre zijn dit bijvoorbeeld Caecillia Roeper en Harry Schrama (maandagavond), Santiago Gonzalez en Sylvia Sessink (donderdagavond) en John Betsema, Jesse Hoven en Ruud Wassenaar (vrijdagavond). Bij het bandstoten staan Robbin Nieuwenhuis, Paulus Eelman en good old Henry Prins er goed voor. Vooral de twee laatst genoemden bewijzen dat ook de oudjes (hoewel, wat is dat tegenwoordig?) nog prima meekomen.

Bij het bandstoten heeft Ries Balk zijn vorm van de vorige seizoenen nog niet geheel teruggevonden. Dat kan ook worden gezegd van Marc Prins (driebanden), die vooralsnog moet toezien hoe Cor Huisman met goed spel en een moyenne van bijna 0,5 bovenaan staat. Bij veel biljarters wisselt de vorm sterk: Schrama en Huisman zijn echter biljarters die tamelijk constant presteren en geleidelijk in hun spelsoort progressie maken. Maar het biljartseizoen is nog pril, de onderlinge verschillen nog gering en we zullen zien hoe de top van de klassementen er over een poosje uitziet. Op de clubavonden (zie www.biljartenoptexel.nl) is een ieder welkom om eens een kijkje te komen nemen. Er is op elke avond nog plaats voor enkele nieuwe leden.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 8 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 13 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1