Sportvereniging De Koog

De Koog grijpt mis in slotfase

In een spannende en open wedstrijd tegen Succes uit Hippolytushoef heeft De Koog geen overwinning kunnen boeken. De eilanders verloren in de laatste minuten met 2-3. De wedstrijd stond ook een beetje in een speciaal daglicht omdat het treffen tussen De Koog en Succes het weerzien betekende tussen oud Koog trainer Jan Loew. Ook een opmerkelijk punt was dat de wedstrijd werd gefloten door voormalig top scheidsrechter Roelof Luinge.

Ondanks dat beide ploegen goed voetbal speelden en er een mooie middag van wilden maken, werd de wedstrijd vooral in een negatieve zin beïnvloed door de voormalig Eredivisie scheidsrechter.

Een amateurwedstrijd gefloten door een oud top scheidsrechter. Vooraf deed dat veel mensen van de stoel veren, maar eenmaal bezig werd het enthousiasme snel getemperd. De volbloed Drenth maakte zich door bepaalde uitlatingen en zijn handelen niet populair bij de Koger aanhang. Opmerkingen tijdens de opening van de wedstrijd als: "Naar die 'thuisvlagger´(in dit geval de 28 jarige grensrechter van de Koog) kijk ik in geen geval!" zette vooral kwaad bloed.

Wat het voetbal betrof werd er vooral leuk aanvallend gespeeld. De Koog kwam in de 5e minuut op voorsprong door een treffer van Cor Bijpost. Myron Helleman gaf uit een dribbel een voorzet, waarop Bijpost de bal met de punt van de schoen langs de doelman prikte: 1-0

Een open kopkans van Marlon Zijm en een schietkans voor Helleman waren in de beginfase een greep wapenfeiten, waarmee De Koog de voorsprong wilde vergroten. Ook Succes was dichtbij de gelijkmaker, maar keeper Eddy Witte stond goed gepositioneerd om dat te voorkomen.

Bijpost was in de 25e minuut wederom dichtbij een treffer van zijn voet. Een prima balletje van Jerry Vledder op Zijm, werd door laatstgenoemde meegegeven op Bijpost. Zijn uithaal belandde in de korte hoek, maar de keeper kon met een reflex, zijn ploeg op de been houden.

Kort voor rust kwamen de Wieringers op gelijke hoogte door een kopbal uit een afgeslagen corner. Beide tweede paal stond de verdediging van De Koog niet goed opgesteld en kon geen redding brengen op de inzet van een speler van de gasten.

Na de rust kwam de thuisploeg wederom snel op voorsprong, ditmaal door Ben Siebinga. Uit een prima corner van Mike van Dorsselaer knikte de ervaren middenvelder zijn ploeg naar een 2-1 stand.

Van Dorsselaer was kort daarna zelf ook dichtbij een treffer, een hard schot van een meter of 25, kon ternauwernood gepareerd worden. De rebound die daarop volgde kon Marlon Zijm helaas niet tot een treffer bijschrijven.

Opmerkelijk was het feit dat de heer Luinge tot nog toe geen aanwijzing van zijn assistent had overgenomen, laat staan naar hem om had gekeken. Ook brulde hij herhaaldelijk naar de kant om de beide trainers tot orde te manen, maar was in bijna alle gevallen op het veld de grootste deelnemer van verbaal geweld.

Succes was in de 56ee minuut dichtbij om de stand gelijk te trekken maar het houtwerk zorgde ervoor dat de score voor even bleef zoals het was. Een hoge voorzet van een speler van de gasten belandde buiten bereik van keeper Eddy Witte op de kruising en stuiterde weer terug het veld in.

Na een uur voetballen kwamen de Wieringers toch op gelijke hoogte. Ditmaal zorgde de 2-2- van Succes voor veel woede bij het Koger kamp. Dit omdat de voor buitenspel vlaggende grensrechter wederom compleet werd genegeerd door de leidsman.

Omstreeks de 70e minuut kwam Alex Daalder voor de moe gestreden Marlon Zijm in de ploeg. Zowaar een gouden wissel omdat zijn eerste ´kop´contact met de bal bijna veranderde in een 3-1 voorsprong. Niet veel later wisselde Koog trainer Van der Hert de met liesklachten kampende Jerry Vledder voor Andries Kuip en kwam Robin Schoo voor Myron Helleman in het veld.

In de slotfase belandde een klutsbal voor de voeten van de een speler van Succes en werd het leer van dichtbij nog binnen geschoten: 2-3 Dit was erg zuur want De Koog kwam hier niet meer bovenop. Mike van Dorsselaer kon net even eerder gaan douchen dan zijn teamgenoten, want in de 90e minuut kreeg hij zijn tweede gele kaart van de middag voorgehouden. Eindstand: 2-3

Mario van der Hert: "Van onze kant was het een prima wedstrijd. We speelden zorgvuldig, alleen mochten er wel wat meer kansen binnen geschoten worden. Daarentegen had Succes ook wel een aantal goede mogelijkheden. Een 2-2 eindstand had verdiend geweest. In kan m'n jongens niks kwalijk nemen ze hebben keihard gewerkt en gewoon goed gespeeld.
Voor de rest vind ik het heel erg jammer dat een voormalig ´top´ scheidsrechter deze amateurwedstrijd niet ´top´ kan fluiten.
Geef mij maar weer gewoon een ´koekebakker´ uit de 4e klasse. Meer wil ik hier niet over kwijt."

Volgende week speelt De Koog een uitwedstrijd tegen Winkel.
Aanvang: 14:00 uur in Winkel.

Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 2 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2