Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Bioscoop

Volop kindervertier in bioscoop

Cultuur

Met maar liefst drie nieuwe kinderfilms is er deze week veel aandacht voor de jeugd bij Cinema Texel. De films 'Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet', Kapitein Onderbroek (11 oktober) en Dikkertje Dap doen hun intrede.

Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet

Dummie heeft heimwee. Hij wil terug naar Egypte om het graf van zijn ouders te zoeken, zodat hij afscheid van hen kan nemen. Klaas ziet die reis helemaal niet zitten. Hij vindt vliegen naar Egypte maar eng, het kost veel te veel geld en Dummie heeft geen paspoort. Maar als Dummie's schilderij van juffrouw Friek voor een groot bedrag verkocht wordt én hij een paspoort weet te regelen, vertrekken Klaas, Goos, Dummie en juffrouw Friek naar Egypte. Maar is de Tombe van Achnetoet na vierduizend jaar nog wel te vinden?

Dikkertje Dap


Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Omdat zijn opa verzorger is in de dierentuin is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Dikkertje mist Raf enorm, maar maakt ook spannende nieuwe dingen mee. Hij maakt zelfs een nieuwe vriend, Yous. Raf mist Dikkertje ook en wil graag mee naar school. Daarom bedenkt Dikkertje een plan om de giraf mee naar school te nemen en zijn twee vrienden bij elkaar te brengen. Dikkertje Dap is gebaseerd op het beroemde versje van Annie M.G. Schmidt.

Kapitein Onderbroek: Het eerste grote avontuur --- Vanaf 11 oktober

Seniorenmiddag

Dinsdagmiddag zijn er weer seniorenvoorstellingen! Koffie/thee, iets lekkers en film voor maar €7,00 per persoon. (Exclusief eventuele toeslagen). Dinsdagmiddag (10-10): 14.00 American Made; 14.15; Dunkirk.

Aankomende events

Alice's Adventures in Wonderland: maandag 23 oktober

Volg Alice op haar tocht door het konijnenhol in Christopher Wheeldons uitbundige ballet, dat is geïnspireerd op het geliefde boek van Lewis Carroll. Livevoorstelling: maandag 23 oktober 2017 om 20.00 uur

Kaarten voor de LIVE voorstellingen kosten €21,50 per persoon en bij binnenkomst krijgt u een kopje koffie of thee en iets lekkers.

Alice's Adventures in Wonderland

Volg Alice op haar tocht door het konijnenhol in Christopher Wheeldons uitbundige ballet, dat is geïnspireerd op het geliefde boek van Lewis Carroll. Op een zonnige middag ziet Alice tijdens een tuinfeestje tot haar verbazing Lewis Carroll, een vriend van haar ouders, in een wit konijn veranderen. Als ze hem achtervolgt tot in een konijnenhol, worden de gebeurtenissen steeds merkwaardiger… Alice komt terecht in Wonderland, waar ze de meest vreemde wezens ontmoet. Ze raakt diep onder de indruk van de charmante hartenboer, die op de vlucht is vanwege taartendiefstal. Maar als de verwarring ten top stijgt, schrikt Alice met een ruk wakker. Was het allemaal maar een doom?

Christopher Wheeldons Alice's Adventures in Wonderland bestormde in 2011 het podium met een explosie aan kleuren, magische scènes en choreografische vondsten. De muziek van Joby Talbot combineert een hedendaags klankenpalet met hartveroverende melodieën die teruggrijpen op negentiende-eeuwse balletklassiekers.Het hoogst originele en oogverblindende decorontwerp van Bob Crowley maakt gebruik van zo uiteenlopende zaken als poppenspel en projectie om Wonderland zo realistisch mogelijk ten tonele te voeren.

Alice ontmoet een hele reeks buitengewone, maar direct herkenbare personages, van de overspannen hartenkoningin – die een hilarische parodie op het beroemde Rozenadagio uit De schone slaapster ten beste geeft – tot een als kaartspel verkleed corps de ballet, een kronkelende rups en een tapdansende Gekke Hoedenmaker. Maar het ballet gaat ook de duisterder onderstromen van het verhaal van Lewis Carroll niet uit de weg: de nachtmerrieachtige keuken, de griezelig lichaamloze Cheshire Cat en de uitzinnige theevisite worden allemaal levendig in beeld gebracht. Het smaakmakende resultaat, waarin dans van wereldformaat samengaat met betoverend familieamusement, toont The Royal Ballet op zijn best.

Releasedatum: maandag 23 oktober: Tickets: https://www.cinematexel.nl/events/1306/

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 7 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 10 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 12 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 14 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00