Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Bibliotheek Texel

Met meer dan 600.000 bezoekers en ruim 36.000 leden is KopGroep Bibliotheken de grootste culturele instelling in de Noordkop

Muzikaal literair café rond Jan Wolkers

Aankondiging

Komend najaar toert Nico Arzbach, gitarist van De Dijk, langs kleine zalen en bibliotheken met een nieuw muzikaal literair café. In dit programma staat zijn literaire held Jan Wolkers centraal. Samen met Roland Brunt en Peter Smit zal hij liedjes, anekdotes en verhalen ten gehore brengen. Zondagmiddag 22 oktober treden ze op in de Texelse bibliotheek.

Gitarist Nico Arzbach toert momenteel met De Dijk met de voorstelling Groef langs de grote theaters in ons land. In deze voorstelling worden oude nummers van De Dijk in een nieuwe versie gespeeld. Arzbach bracht in 2013, in eigen beheer, zijn eerste soloalbum 'Zeilen op een vreemde zee' uit, dat veel media-aandacht trok en lovende kritieken kreeg. In december 2014 verscheen zijn tweede album 'Nieuw gezicht'. Arzbach speelt op de cd's vrijwel alle instrumenten zelf; dat hij over vocaal talent beschikt, bewijst hij ook bij de optredens van De Dijk. Optreden doet hij in de periodes dat door De Dijk niet wordt gespeeld. Daarbij wordt hij vergezeld door de saxofonist van De Dijk, Roland Brunt en tekstschrijver Peter Smit. Peter Smit introduceert de liedjes met anekdotes en verhalen.

In de eerdere programma's van Nico Arzbach waren ook al liedjes en verhalen aan Jan Wolkers gewijd. De tiende sterfdag van Jan Wolkers, 19 oktober a.s., was aanleiding voor Nico om een nieuwe cd volledig aan Jan Wolkers te besteden. Peter Smit is daarbij een Wolkers kenner bij uitstek, die op amuserende wijze over hem weet te vertellen. In een intieme en bijzondere voorstelling, worden behalve de liedjes van de derde CD van Nico Arzbach, ook composities van het eerste en tweede album én door Arzbach en Brunt geschreven De Dijk-materiaal (tekst Huub van der Lubbe) gespeeld.

Datum: zondagmiddag 22 oktober 2017, aanvang 14.30 uur

Locatie: KopGroep Bibliotheek Texel, Drijverstraat 7, Den Burg

Entree: € 5.00, reserveren via de knop activiteiten op www.kopgroepbibliotheken.nl

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 2 uur geleden
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 8 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1