De Traanroeier was mooi verlicht
De Traanroeier was mooi verlicht Foto: Salko de Wolf

Molen stralend middelpunt op feest

Algemeen

Het feestje bij molen De Traanroeier gisteren was een succes. Het was de hele avond gezellig druk in en rond de molen. De optredens en de flensjes werden gewaardeerd en de molen stond als stralend middelpunt in de schijnwerpers. 


Naarmate het donkerder werd, kwam de verlichting op de molen steeds beter tot zijn recht. De onderzijde was blauw verlicht, de romp geel en op de wieken stonden lasers gericht. Het gele licht stond symbool voor het nieuwe riet dat de molenaars hopen te winnen met de Molenprijs. Het was vrijdagavond windstil, waardoor de molen niet kon draaien. Molenaar Willem Stolk heeft hem met een flinke slinger aan een wiek nog geprobeerd op gang te krijgen, maar dat mocht niet baten.   


Het buitenmuseum van Kaap Skil, waar de Traanroeier onderdeel van uitmaakt, bood een prachtige entourage voor het feest. De verlichte vissershuisjes, het terras met lichtjes en de feestelijk verlichte molen zorgden voor een sprookjesachtige aanblik. De optredens van Dinges en Tricolore vonden plaats op het bruggetje bij het terras, Johan Tromp speelde doedelzak vanaf de stelling van de molen.


De mobiele stemcomputer, waarop gestemd kon worden voor De Traanroeier, werd goed benut. Ook veel Texelaars bleken nog niet te hebben gestemd voor de Molenprijs. De vrijwilligers van De Traanroeier gaan zich nog tot 2 oktober vol inzetten om zoveel mogelijk mensen te motiveren om te gaan stemmen. Corina Hordijk: "We laten die 50.000 Euro toch niet aan Texel voorbijgaan?" Stemmen kan tot 2 oktober op molenprijs.nl/texel. De winnaar wordt op 6 oktober bekend gemaakt.
 

Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 48 minuten geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 1 uur geleden 1
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 4 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 5 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 23 uur geleden 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00
De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 16 apr, 14:10