Het artikel in de bijlage Vrij van de Telegraaf.
Het artikel in de bijlage Vrij van de Telegraaf.

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Telegraaf lovend over Texelse gin

Divers

De Texelse gin doet het goed in een artikel dat zaterdag in de Telegraaf heeft gestaan.

Culinair recensent Felix Wilbrink, geregeld aanwezig op Texel, was er aangenaam verrast over toen hij vorige week op het Beach Food Festival in Oudeschild een glas in handen gedrukt kreeg.

"Deze gin smaakt bijzonder lekker", aldus Wilbrink in het artikel. De duindoorn en de vlierbloesem die erin zitten, zorgen volgens hem voor de lekkere smaak.

Hij is ook enthousiast over Jaco Spek en Kees Groenewoud, de stokers van de Texelse gin. "Dat zijn nu eens geen leuke jongens uit de horeca, maar wetenschappers. Een bioloog en een natuurkundige die eens wat anders wilden."

Er wordt ook aandacht besteed aan de Texelse gin die binnenkort acht maanden lang met de Tres Hombres de zee opgaat en gerijpt wordt in gebrande Franse eikenhouten vaten.


Artikel in de bijlage Vrij van de Telegraaf.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 7 uur geleden 9
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 9 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30