Hans Kuhry en Monique Veerkamp in training voor de Vierdaagse.
Hans Kuhry en Monique Veerkamp in training voor de Vierdaagse.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Vierdaagse lopen voor Tesselhuus

Divers

Ze zijn al een paar maanden in training met lange wandelingen over het eiland om goed voorbereid in Nijmegen aan de start te verschijnen.

Hans Kuhry en Monique Veerkamp uit Oegstgeest, eigenaren van een huis op Slufterduin, doen van dinsdag 18 tot en met vrijdag 21 juli mee aan de Vierdaagse. Ze lopen vier dagen lang veertig kilometer per dag om geld in te zamelen voor het Tesselhuus in De Koog.

De twee verblijven geregeld op het eiland sinds ze het huis hebben. Het aankomen met de boot op Texel voelt voor hen nog steeds als vakantie en dat gevoel willen ze overdragen aan mensen met spierziektes, reuma of MS die in het Tesselhuus verblijven.

Veerkamp en Kuhry deden vorig jaar voor het eerst mee aan de Vierdaagse van Nijmegen en liepen toen voor een goed doel aan de overkant. "Dit jaar wilden we voor een goed doel op Texel lopen. Op de site van het Tesselhuus zagen we een ontroerende film over de jaarlijkse vakantieweken en daarna besloten we voor het vakantiehuis in actie te komen."

Om goed voorbereid aan de start te verschijnen, maken ze sinds een paar maanden geregeld wandelingen naar De Koog, terug naar het huis en daarna nog een ronde naar De Cocksdorp. 'Het eerste deel doen we met de hond, maar het tweede deel laten we die toch maar thuis."

De twee doen mee aan de Sponsorloop van de Vierdaagse waarvoor in totaal ruim zeshonderd mensen staan ingeschreven om geld voor goede doelen bij elkaar te lopen. Onder de naam 'veerkamp' is op www.devierdaagsesponsorloop.nl de pagina van de twee lopers te vinden.

Het meedoen was een jaar geleden een machtige ervaring voor ze. "Je loopt door tal van dorpjes waar iedereen zijn best heeft gedaan om er volop feest van te maken. En het is geweldig als je na vier dagen het allerlaatste stukje over de Via Gladiola loopt."

De jaarlijkse Tesselhuusweken gaan volgende week weer van start. Het Tesselhuus is voor de jongerenweek in week 33 (12 tot 19 augustus) nog op zoek naar een vrijwilliger. Belangstellenden kunnen terecht bij tesselhuus@hetnet.nl.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2