Jeannet Klement: A day at the park (keramiek)
Jeannet Klement: A day at the park (keramiek)

Dit artikel is geschreven door
Posthuys Galerie

Galerie op Brink 14 De Koog

Karakters in klei

Cultuur

Jeannet Klement houdt ervan om mensen te bekijken: houdingen, poses, bezigheden, interactie. Haar waarnemingen vormen de basis van haar werk. Ook herinneringen, fantasieën, nieuwsberichten, films en verhalen zijn een bron van inspiratie. Zoals een kunstschilder taferelen vastlegt met behulp van verf, gebruikt Klement klei om haar waarnemingen in pakkende beelden te vangen. Enige humor en ironie schuwt ze daarbij niet.

Sinds 2011 werkt ze aan A day at the park een nog altijd groeiende installatie van parktaferelen. Wat grappig is: zoals mensen in het park een praatje met elkaar maken, raken ook de mensen die installatie bekijken met elkaar in gesprek. Via haar werk wordt de sfeer van het stadspark op de een of andere manier doorgegeven.

Jeannet experimenteert graag met glazuren en nieuwe materialen, Hierdoor kan het werk, dat in de grond hetzelfde blijft, een heel andere uitstraling krijgen. Voor de haringtentoonstelling in Galerie Posthuys maakte ze haar eerste werken van porselein. Ze had er kleur op willen aanbrengen, maar toen het werk uit de oven kwam, was het zo mooi dat dit helemaal niet nodig bleek. Dat soort ontdekkingen, daar houdt ze van.

Het hele artikel van Sander Hendriks is te lezen in het online keramiektijdschrift De Kleine K. De haringtentoonstelling en de installatie A day at the park zijn t/m zondag 27 augustus te zien Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog).

Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 18 uur geleden 7
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 23 uur geleden 73
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen gisteren
Afbeelding
medewerker planning gezocht gisteren
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15
Afbeelding
"Als we niets doen, gaat iedereen het voelen" Algemeen 14 apr, 10:30 13
Twee verdwaalde narcissen in een veld blauwe druifjes.
De Lezersfoto - Bollen in bloei Algemeen 14 apr, 08:00 2