Afbeelding
Foto: Facebook Ribhouse Texel.

Van Dijk krijgt volle huurschuld voor kiezen

Juridisch

Rond de exploitatie van restaurant Talk of the Town in De Koog hebben huurders Paul en Rosalinda van Dijk en eigenaar Frits Langeveld tussen 2012 en 2015 géén afspraken gemaakt elkaar aan het einde van het jaar steeds finale kwijting te verlenen.

Dit heeft de kantonrechter in Alkmaar vrijdag in zijn eindvonnis geconcludeerd. De uitspraak heeft dramatische gevolgen voor voormalig uitbater Van Dijk. In april was door een andere rechter al vastgesteld dat de huurschuld over 2015 en 2016 zo'n €80.000,- bedroeg. Nu daar ook de drie voorliggende jaren bij komen, loopt de eindafrekening op tot ruim €173.200,- zo heeft de kantonrechter becijferd.

Die stelde zijn oordeel over de periode van 2012 tot en met 2014 begin januari uit. Hij gaf Van Dijk toen de gelegenheid getuigen op te voeren die konden bevestigen dat hij met Langeveld drie jaar lang afsprak elkaar financieel finale kwijting te verlenen. Van Dijk lepelde links en rechts wel getuigenissen op, maar geen ervan leverde ook maar het geringste bewijs. "Dus moet alsnog worden afgerekend", aldus de rechter.

Van Dijk heeft het restaurant in april al moeten verlaten. Een andere rechter besliste toen dat de huurachterstand over 2015 en 2016 – gecombineerd met voortdurend achterblijvende betalingen – voldoende grond was om de huurovereenkomst tussen Langeveld en hem per direct te ontbinden. Met de exploitatieovereenkomst was dat al eerder gebeurd. Sinds januari mocht Van Dijk de naam 'Talk of the Town' ook niet meer voeren. Het restaurant heette sindsdien Ribhouse Texel.

Van Dijk tekende in april wel hoger beroep aan tegen de beslissing van de rechter. Als hij dat niet intrekt, dan komt het gerechtshof in Amsterdam vermoedelijk in september aan de behandeling van de zaak toe.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 13 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 18 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1