Vlnr Henk Griffioen, Casper Schiphorst, Hans de Beer
Vlnr Henk Griffioen, Casper Schiphorst, Hans de Beer

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Frisse noordwester in IBS Oele Schoo maandbeker

Aankondiging

Als de vlag van de sponsor 's ochtends tijdens de hijsceremonie de benen neemt, en Hans en Jos ternauwernood het kleinood kunnen redden, piept het zonnetje al tussen het wolkendek door. Een goed bezet deelnemersveld onder bezielende leiding van Marijke, dat wordt een echte wedstrijd vandaag.

De drie categorieen leveren mooie winnaars op, maar er zijn er twee die er bovenuit steken. In categorie 3 is het Henk Griffioen, de parkeerplaatswinnaar, die met maar liefst 45 stablefordpunten bij elkaar mept. En in de hoogste categorie mogen we eindelijk weer eens Casper Schiphorst op het schild hijsen als hij met een netto ronde van 72 zijn golfpotentie weet te ontsluiten.

Starten op zowel 1 als 10 zorgt dat de wedstrijd vlot doorloopt, 2 keer zo veel golfers wegstarten helpt natuurlijk maar het betekent ook geen harmonicafile in de baan. Flight 3 laat flight 4 vlot door als er een paar keer gezocht moet worden. Dan kan dus blijkbaar ook best in een wedstrijd.

De Neary staat op 6. Agnes van Rijkom en Kevin van Zuilekom laten zien hoe het moet. Kevin mist dan weer een putje voor birdie, his story of the day, maar toch een eervolle vermelding. Agnes maakt het helemaal bont. Ook de longest is voor haar. De 14de is een leuke hole voor de longest vandaag. De rugwind daagt uit om met een dikke driver en veel risico over het water te gaan, maar probeer hem dan maar eens op de fairway te houden. Floris-Jan Zwaag is verstandiger, houten drietje rechtdoor, en hoppa, alle uitslovers verslagen.

Rond 2 uur zit iedereen op het terras. 

Henk natuurlijk ontspannen achterover met zijn topscore. Hans van Maldegem pakt plaats 2 en onze nieuwe aanwinst Tim loopt zijn derde prijs mis omdat hij ondertussen na een lange nacht zijn nest in is gekropen.

Ieder seizoen hebben we wel een maandbeker waar Hans de Beer en Marijke onderling uitmaken wie de golfbroek aan heeft dit jaar. Deze wedstrijd was er weer zo een. En nu is het Hans die de winst in categorie 2 weet te grijpen, Marijke op korte afstand en daartussen Agnes. Zoals Marijke stelt, die heeft een aanhangwagentje nodig voor de prijzen vandaag.

Categorie 1 heeft op plaats 2 en 3 ex aequo Antoine Kersten en de gastheer van vandaag, Menno Schuil, beide netto 77. Prima score op deze greens, maar zoals gezegd, Casper verdient alle lof.

Birdies van Piet, Eric, Herbert, Floris-Jan, Antoine, Menno en Kevin

De volledige uitslag:

Categorie 1

Casper Schiphorst (72), Antoine Kersten (77), Menno Schuil (77)

Categorie 2

Hans de Beer (38), Agnes van Rijkom (33), Marijke de Beer-Dogger (33)

Categorie 3

Henk Griffioen (45), Hans van Maldegem (34), Tim de Haan (33)

Afbeelding
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 5 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 7 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 8 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5