De Ronde van Oudeschild heeft ook een bergklassement.
De Ronde van Oudeschild heeft ook een bergklassement. Foto: Benno Dros

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Wielerspektakel in Oudeschild

Sport

Voor de vierde achtereenvolgende keer klinkt zaterdag 1 juli het startschot voor de Ronde van Oudeschild. Het is de enige wielerronde op Texel met een echt bergklassement. Recreanten en wedstrijdrenners kunnen zich uitleven op het uitdagende parcours over en nabij de haven. Ook zijn er mooie premies te verdelen.

Vanwege de werkzaamheden aan de dijk heeft de organisatie dit jaar een alternatief parcours vlakbij de jachthaven uitgezet. In de verschillende categorieën wordt naar verwachting flink strijd geleverd. Niet alleen is de eer om in het vissersdorp te winnen groot, de ronde telt ook mee voor het Rabobank dorpenklassement. Bij de wedstrijdrijders verdedigt Dave Huijsman de blauwe trui die hij twee weken eerder veroverde als snelste in Oosterend. Bij de recreanten A rijdt Rinus Wesselman in het blauwe tricot. De vraag is of beide jonge renners zich in Oudeschild staande kunnen houden.

Voor het wielercriterium kunnen deelnemers zich opgeven via de website van WSTexel (www.wstexel.nl). Inschrijven voor de wedstrijden en de dikkebandenrace kan ook op de dag zelf bij de jurywagen op de haven vlakbij de CIV. Hier kunnen de deelnemers van de dikkebandenrace en de wedstrijd hun startnummers ophalen en kunnen recreanten en wedstrijdrenners die geen transponder hebben, een leentransponder afhalen. De inschrijving is open vanaf 13.00 uur. Deelnamekosten zijn €5,- per persoon voor deelname aan het wielercriterium. Deelname aan de dikkebandenrace en de wedstrijd voor de junioren is gratis.

Organisatie en rijders hopen op veel publiek. Langs het parcours en op de dijk is er genoeg plek om de deelnemers aan te moedigen en toe te juichen. Meer informatie op de Facebookpagina, met details en de laatste nieuws updates.

Het programma van de Ronde van Oudeschild is als volgt: 14:45 uur start Tourkaravaan; 15:00 uur: Dikke bandenrace voor de jeugd (6-13 jaar); 15:30 uur: Wielercriterium junioren; 16:30 uur: Wielercriterium recreanten A&B; 17:30 uur: Wielercriterium wedstrijdrijders.

Vanwege de lengte van het parcours (1.9km) is bij de jeugd gekozen voor de leeftijd 6-13 jaar. Voor jongere kinderen die toch mee willen rijden wordt een uitzondering gemaakt.Vrijdag een uitgebreid interview met Kees Boersen over de rondes in het verleden. 

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 7 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 10 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 13 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 14 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00