Logo texelsecourant.nl
Kees Hopman presenteert het boek 'Ingezonden stukken' over Frans Hopman.
Kees Hopman presenteert het boek 'Ingezonden stukken' over Frans Hopman.

Boek over Frans Hopman gepresenteerd

In de 12 Balcken in Den Burg is zondagmiddag het boek 'Ingezonden stukken' over Frans Hopman gepresenteerd.

In het boek staan meer dan vijftig verhalen over Frans die op 18 maart 2016 op 54-jarige leeftijd overleed toen zijn auto in Sneek te water raakte. De 24-jarige Lissa Wiering kwam toen ook om het leven.

Familie, vrienden en (oud)-collega's blikken in het boek terug op het leven van Frans die onder meer hoofdredacteur van de Texelse Courant was, een groot sportfanaat en een zeer actief deelnemer aan het maatschappelijk leven op Texel. Uit de diverse toespraken kwam duidelijk naar voren dat Frans nog dagelijks gemist wordt.


Kees Hopman, een broer van Frans, overhandigde het eerste exemplaar aan zijn moeder Janny Hopman. Zijn vader Piet Hopman liet weten dat het boek een grote eer voor Frans is.

Het boek werd gemaakt door Kees Hopman, Jos Wessels, Mirjam Bakker en Kees de Bruijn in samenwerking met Marianne Witte. Het is uitgegeven in een gelimiteerde oplage van tweehonderd stuks. Het ligt niet in de winkels, belangstellenden kunnen contact opnemen met Kees Hopman via info@ingezondenstukken.nl.


De aanwezigen toosten met de ouders van Frans ter ere van Frans op het leven.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!