Joyce Muskee geniet van haar winkel.
Joyce Muskee geniet van haar winkel. Foto: Mark Randsdorp

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Enthousiaste ondernemer geniet van haar winkel

Zakelijk

Ze is enthousiast, maar bescheiden. "Wat moet ik allemaal vertellen?", vraagt ze halverwege het gesprek. "Ik ben het liefst aan het werk." Lachend: "Maar het is wel een keer leuk om in de krant te staan."

Joyce Muskee is sinds maart 2006 eigenaar van de Quiksilver Boardriders Club Texel in De Koog. Een vrolijke en sportieve winkel, vooral gericht op het zomerse strandleven en de snelle golfsurfsport. "Hiervoor was ik twaalf jaar inkoper bij een grote herenmodezaak in Alkmaar. Ik werkte zestig, zeventig uur per week. Het was leuk, maar nóg leuker leek het me om voor mezelf te werken. In een branche die me meer aanspreekt. Ik ben zelf al jaren een fanatiek watersporter. En het modewereldje is er toch één van zien en gezien worden. Daar heb ik niet zo veel mee. Toen ik hoorde dat deze winkel te koop stond, hoefde ik niet lang na te denken. Ik kende Texel niet goed, maar ik woon in Den Helder. Dus zo groot was de stap niet."

Hoewel er in Nederland nog een Quiksilver-winkel is, is het geen franchiseorganisatie. "Ik werk volgens mijn eigen plan, koop zelf in. Wel zijn het vooral de artikelen van Quiksilver, Roxy en DC die ik verkoop. Roxy en DC zijn ook van Quiksilver. Dat doe ik omdat het een goed merk vind. En omdat de voorwaarden gunstig zijn. Maar wil ik iets anders, dan kan dat ook. Ik zit niet vast aan één merk."

Het hele jaar door kun je bij Joyce terecht voor spijkbroeken, overhemden, T-shirts en andere kleding voor dames, heren en kinderen. Daarnaast zijn er voor haar duidelijk twee seizoenen. In de zomer is ze helemaal gericht op het strandleven. Het assortiment bestaat dan vooral uit bikini's en badkleding. "En slippers. Niet aan te slepen, ze gaan hier bij honderden weg." Bovendien verhuurt en verkoopt ze surfboards.

's Winters heeft Quiksilver een ruim assortiment jacks, skipakken, zonnebrillen en (afgezien van ski's en boards) verder alles wat met de wintersport te maken heeft. "Dat loopt steeds beter. In de beginjaren was het maar een klein deel, nu staat de halve winkel in die periode vol wintersportspullen. Ik ben één van de weinige bedrijven op Texel in die branche. Steeds meer mensen weten dat."

De klandizie groeit nog steeds. "Eerder was ik van november tot maart een paar dagen in de week dicht, sinds twee jaar ben ik het hele jaar open. Ik heb er ook een vaste medewerker bij: Evanne Kats. En mijn moeder helpt me twee dagen per week."

Afgelopen winter heeft Joyce flink verbouwd, zowel binnen als buiten. Voor komende zomer staan allerlei nieuwe activiteiten op stapel, die ze organiseert samen met Erik Polderman van surfschool Foamball bij paal 19. Ze geniet er met volle teugen van. "Mensen vragen me soms waarom ik niet nog meer winkels open. Maar daar heb ik helemaal geen behoefte aan. Ik zit op een mooie plek, verdien leuk en het is goed te behappen. Mijn man werkt fulltime en ik heb een zoon van vijf. Wat moet ik met een keten van winkels? Ik zou alleen graag een eigen pand hebben. Nu huren we. Maar dat is voor later. Ik zie wel wat de toekomst brengt."

Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 1 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 17 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 23 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35