Afbeelding
Foto: Michel Arends

Brasserie Rebecca heerlijk en betaalbaar

Zakelijk

Genieten van verse producten, op een eerlijke en creatieve manier bereid, maar voor een prijs die ook voor een breed publiek uitstekend betaalbaar is. Dat kan bij Brasserie Rebecca van Michel en Corine Arends, door Michelin beloond met een Bib Gourmand.

"Je moet een Bib Gourmand zien als een soort Michelinster, maar dan in een andere prijsklasse", vertelt Michel. Een 3-gangenkeuzemenu kost bij hem slechts €36,00 (en eenmalig de komende maand tegen 10% korting). Dat is best bijzonder, want ondanks de vriendelijke prijzen bezuinigt Michel niet op de ingrediënten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een voorgerecht met Texelse garnalen, gevangen door de TX65, geserveerd met komkommer, avocado en wasabi mayonaise? Een hoofdgerecht om van te watertanden is een dikke lamslende, lamsworst, gehaktballetjes, bloemkool, piccalilly en knoflook. Als verrukkelijke afsluiting kun je kiezen uit bijvoorbeeld aardbeien met basilicum, hangop, gele room en yoghurtijs en 'Tour de Toet': 'van alles een beetje'.

In totaal heb je keuze uit maar liefst zes voorgerechten, zes hoofdgerechten en drie desserts. Vegetariërs worden allerminst afgescheept met een doorsnee hapje. In de lijst met voorgerechten staat een bijzondere salade van avocado, mozzarella, sinaasappel, tomaat, sesam en sumac. En tussen de hoofdgerechten prijkt een heerlijke gnocchi met paddenstoelen.

Michel en Corine timmeren hard aan de weg. Ze hebben een jong team, dat verder bestaat uit sous-chef Leon van Sambeek en een leerling in de keuken een sommelier en een leerling in de bediening. Michel: "We maken allemaal lichte, gemakkelijke, verfijnde en creatieve gerechten, geïnspireerd op het Texelse landschap." Hij vertelt er op bevlogen wijze over: "Koken is smaak neerzetten, daarmee geef je iets van jezelf weg. In onze keuken draait het om kwaliteit: echt eten. Smaak is kennis, smaak is emotie en gevoel, smaak is herinnering."

De sport is om de lijnen tussen de producten en de keuken zo kort mogelijk te houden. "Dagelijks is er aanvoer van vis, schaal- en schelpdieren, groentes en vlees. Ingrediënten spelen een belangrijke rol. Wij zijn altijd op zoek naar eerlijke producten, het liefst om de hoek." De gerechten en menu's wisselen vier keer per jaar. "Omdat wij met topproducten willen werken. Waar mogelijk biologisch en regionaal." Al dat lekkers wordt geserveerd in het sfeervolle restaurant, dat licht en open is en warmte en rust uitstraalt.

Eén van Texels verborgen pareltjes is het sfeervolle terras van Rebecca. Je vindt het in de beschutte tuin achter de brasserie. Vanaf 11.00 uur kun je er terecht voor een kopje koffie met huisgemaakt appelgebak. Om 12.00 uur gaat de keuken open. Michel en zijn medewerkers bereiden er rijk belegde broodjes en heerlijke salades en soepen.

Rebecca staat hoog aangeschreven in de culinaire wereld. De brasserie is niet alleen bekroond met een Bib Gourmand, maar ook met een Gault & Millau Award. Bovendien staat Rebecca in de top 500 van de Lekker. Wie op de hoogte wil blijven van de speciale aanbiedingen en andere ontwikkelingen kan terecht op de website of de eigen Facebookpagina van Rebecca.

Speciaal in de maand mei:

Gedurende de hele maand mei geldt een korting van 10% op het drie gangen Bib Gourmand keuzemenu. Om van deze korting te genieten wordt u gevraagd om bij reservering te melden dat u voor het Texelse Courant maandmenu komt of u neemt de bon mee uit de krant van dinsdag 2 mei.

Wilt u vast kijken waaruit u allemaal kunt kiezen? Kijk dan hier op de website van Brasserie Rebecca. 

Brasserie Rebecca | Hogereind 39 De Waal | 0222-312745

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 14 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1